Actualitate

Traian Băsescu: Trebuie să investim în educație

<p>Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naţionale şi împlinirii a 162 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, în care a evidenţiat faptul că România este o ţară care a dat şi continuă să dea lumii elite în toate domeniile, fapt pentru care este necesară investiţia în educaţie.</p>

 

„România are un potenţial cultural extraordinar; este o ţară care a dat şi continuă să dea lumii elite în toate domeniile, fapt pentru care trebuie să investim în educaţie, pentru o cultură de performanţă. Cu toate că traversăm o perioadă dificilă economic, cultura trebuie să rămână o cale privilegiată de comunicare, o punte între cei care împărtăşesc dialogul, care respectă pluralismul, diversitatea tradiţiilor şi mai ales care încurajează fidelitatea cetăţenilor faţă de naţiunea lor, pentru binele comun. Mihai Eminescu a crezut în capacitatea românilor de a fi solidari cu ţara lor. Ne despart câteva zile de momentul aniversar al Unirii Principatelor şi consider că evocarea patriotismului care animă personalitatea şi opera lui Mihai Eminescu este cu atât mai firească cu cât aceasta vine să întregească portretul european al identităţii noastre”, se arată în mesajul preşedintelui, postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a precizat că, în fapt, cultura unui popor reprezintă emblema identităţii sale profunde, iar pentru poporul român cultura a însemnat continuitatea unui patrimoniu de tradiţii şi spiritualitate şi, în acelaşi timp, premiza fundamentală a evoluţiei sale în modernitate.

Preşedintele a subliniat faptul că deşi fiecare generaţie îşi găseşte propriile modele, va exista întotdeauna o matrice a valorilor clasice care conferă perenitate identităţii unui popor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter