Actualitate

Protest în Piaţa Universităţii. Incidente între protestari și jandarmi

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/miting-buc.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />În Piaţa Universităţii sunt câteva sute de persoane, care s-au adunat, sâmbătă, de la ora 14 pentru a protesta faţă de problemele diverse cu care se confruntă şi pentru a scanda lozinci împotriva Guvernului şi a lui Traian Băsescu.</p>

O parte a protestatarilor se îndreaptă spre Palatul Cotroceni, în timp ce alţii au rămas în Piaţa Universităţii, blocând bulevardul. Protestatarii care au plecat spre Cotroceni sunt însoţiţi de jandarmi.

Oamenii strigă "Jos Băsescu", "Demisia" şi "Veniţi cu noi". Cei care au rămas la Universitate continuă să ocupe bulevardul. Alţii continuă să strige "Libertate" de pe troiţa închinată Eroilor Revoluţiei.

Purtătorul de cuvânt al Jandameriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat că jandarmii nu sunt prezenţi în Piaţa Universităţii pentru a lua măsuri contra protestatarilor, ci pentru a asigura ordinea publică şi pentru a se asigura că legea este respectată.

Totuşi, Enache a spus că legea va fi aplicată, în sensul că, întrucât protestul nu este autorizat, organizatorii vor fi identificaţi urmând să fie sancţionaţi conform legii.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt blocate Bulevardul Nicolae Bălcescu şi zona de la Casa Armatei. Totodată, traficul rutier este blocat dinspre Piaţa Romană spre Universitate.

Anterior, câteva zeci de protestatari din Capitală s-au îmbrâncit cu jandarmii care asigură ordinea publică, în încercarea de a ocupa Piaţa Universităţii. Apoi, oamenii au ieşit în bulevard, s-au urcat pe troiţa închinată Eroilor Revoluţiei şi au început să strige "Libertate".

În Piaţa Universităţii, încă de la ora 14 s-au adunat câteva sute de persoane, pentru a protesta faţă de problemele diverse cu care se confruntă şi pentru a scanda lozinci împotriva Guvernului şi a lui Traian Băsescu.

Echipajele de Jandarmerie au fost suplimentate, la faţa locului venind şi echipaje de la Poliţia Rutieră.

Foto Mediafax

Ultimele Stiri
abonare newsletter