Actualitate

Ora de frumuseţe – 5 sfaturi utile pentru îngrijirea părului

<p /><img src="documente/stories/01_ianuarie/14_ziua/12 par 1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Citeşte câteva trucuri pentru îngrijirea părului în sezonul rece.

Frigul, vântul, aerul uscat și rece, căciulile sau accesoriile folosite pe timp de iarnă pentru a vă acoperi capul sunt factori care agresează firul de păr.

În astfel de condiții și fără o protecție adecvată, părul devine și mai uscat, se despică mai repede și capătă un aspect nesănătos.


Magda, specialista noastră de la salon Palas Athena, ne recomandă câteva soluții practice pentru îngrijirea părului.

Hidratează-te


În condițiile în care părul este din ce în ce mai uscat, el are nevoie de o hidratare constantă. Folosește cel puțin o dată pe săptămână un tratament sau o mască de păr puternic hidratantă. După șamponare și aplicarea balsamului (ideal ar fi ca aplicarea balsamului să se facă de fiecare dată când spălăm părul), vom clăti părul cu apă dezmorțită. Astfel, cuticula se va închide, va reține ingredientele hidratante din mască sau balsam și firul de păr va avea un aspect lucios. Nu uita că hidratarea începe din interior, așa că apa nu trebuie să lipsească din alimentația ta.

Masaj și aplicare corectă a balsamului


Atunci când îți speli părul, încearcă să aplici un masaj ușor la rădăcină pentru circulația sângelui în zona scalpului. Astfel, părul va fi mai sănătos, va crește mai repede și nu va cădea la fel de ușor. Un alt aspect important este modul de aplicare al balsamului și măștii. Acestea se aplică întotdeauna pe lungimea părului și nu la rădăcină.

Atenția la temperatura de uscare


Aparatele de îndreptat părul, ondulatorul și chiar uscătorul de păr nu fac altceva decât să usuce părul și mai tare, într-o perioadă în care acesta este oricum mai sensibil. Încercați ca atunci când uscați părul temperatura să fie cât mai redusă. Nu țineți uscătorul de păr foarte aproape de scalp pentru a nu arde firul. Placa trebuie folosită la maxim 180 de grade pentru a evita dezhidratarea părului, însoțită de un produs de îngrijire special pentru protejarea părului.

Tunde părul mai des


Chiar dacă ne dorim un păr lung, trebuie să avem în vedere că vârfurile se despică atunci când părul este mai lung, iar uscarea părului pornește de la vârfuri. Pentru a avea un păr sănătos încearcă să tunzi vârfurile cât mai des. Lungimea dorită trebuie să fie completată de un păr strălucitor și sănătos.

Alimentație corespunzătoare

Chiar daca șamponul și produsele de îngrijire pe care le folosești sunt foarte bune trebuie să ții cont și de alimentație. Dacă nutrienții importanți lipsesc din dieta ta zilnică, părul tău va reflecta acest lucru. Deficitul de minerale, proteine și unele vitamine au ca rezultat un păr slăbit începând de la rădăcină. Părul uscat poate fi cauzat de un deficit de fier, zinc sau vitamina C.

Acestea sunt doar câteva sfaturi simple pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă. Rămâi alături de Monitorul de Cluj pentru următorul articol de vineri la Ora de frumusețe!

Ne poți adresa întrebări pe adresa redacției, pe www.monitorulcj.ro ca și comentariu la articol sau pe pagina de facebook Monitorul de Cluj sau Palas Athena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter