Actualitate

Angajatorii germani recrutează studenţi români

<p>Un număr de 110 studenţi pot aplica pentru posturi la diverse companii din Germania, după ce Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat ieri că a prelungit perioada de selecţie până în 27 ianuarie.</p>

 

Posturile le sunt oferite studenţilor şi masteranzilor pe perioada vacanţei de vară, iar domeniile în care tinerii ar putea lucra sunt: servicii, hotel-gastronomie, curăţenie clădiri şi agricultură.

Pentru a participa la selecţie, solicitanţii trebuie să aibă statutul de student (să fie înscrişi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la curs de zi, colegiu tehnic, colegiu), să aibă între 18 şi 35 de ani şi să vorbească limba germană. Candidaţii trebuie să fie dispuşi să lucreze în germania cel puţin două luni.

Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană se desfăşoară până în data de 27 ianuarie, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale EURES şi Mediere.

Studenţii care vor fi declaraţi admişi în urma selecţiei vor putea afla date cu privire la viitorul loc de muncă începând cu mijlocul lunii aprilie 2012, când vor trebui să anunţe dacă doresc să accepte sau nu locul de muncă propus.

abonare newsletter