Actualitate

Tudor Ciuhodaru, eliberat din funcţia de consilier onorific al MS

<p>La două zile de la numirea pe post, lui Ciuhodaru i s-a dat „liber”.</p>

 

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat ieri dimineaţă din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii (MS) pe probleme de urgenţă, la două zile de la numirea lui.

În acelaşi timp, a fost numit în funcţia de secretar de stat Vasile Cepoi şi în funcţia de subsecretar de stat pe probleme de urgenţă Andrei Georgescu.

Demis din cauza lăudăroşeniei


Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat din funcţia de consilier onorific deoarece a anunţat public că el i-a prezentat pe medicii Vasile Cepoi şi Andrei Georgescu la Preşedinţie şi Guvern, fără a-l avea alături pe ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli (UDMR). Faptul că s-a lăudat că el a fost cel care i-a prezentat pe cei doi medici preşedintelui Traian Băsescu şi premierul Emil Boc l-a nemulţumit profund pe ministrul Sănătăţii, dar şi pe lideri ai UDMR şi a atras demiterea acestuia. În general, majoritatea declaraţiilor publice ale acestuia după numirea ca şi consilier onorific au deranjat atât UDMR, cât şi factori din zona guvernamentală şi chiar medicală.

Un alt motiv care a condus la demiterea lui Ciuhodaru este că acesta s-a prezentat inclusiv public drept şeful celor doi medici, spunând că aceştia vor face parte din echipa sa, ceea ce l-a nemulţumit chiar şi pe doctorul Andrei Georgescu, care ar fi reclamat acest fapt inclusiv lui Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi finul lui Traian Băsescu.

Prezent la Cluj-Napoca în cursul dimineţii de ieri, Victor Ponta, preşedintele PSD, a afirmat că deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru este „un personaj exotic” şi a spus că nu ştie ce legătură are acesta cu „lucrurile serioase” şi că Guvernul a dat dovadă de „criză de inspiraţie şi de seriozitate” la numirea acestuia.

„Ciuhodaru este un personaj exotic, nu ştiu ce legătură are cu lucrurile serioase, şi-a dovedit competenţa în faţa lui Oprea. Prin numirea lui Ciuhodaru în funcţia de consilier onorific al Ministerului Sănătăţii, Guvernul a dat dovadă de o criză de inspiraţie şi de seriozitate. Nu comentez de ce a fost eliberat, joi, din funcţie”, a spus liderul PSD. Guvernul a suplimentat, în această săptămână, numărul posturilor de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Astfel, de la două funcţii s-a ajuns la trei pentru a permite instalarea la minister a medicului Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter