Actualitate

Un fost jandarm sărbătorit la împlinirea vârstei de 102 ani

<p>Un fost jandarm arădean, locotenentul (r) Pantea Crăciun, a împlinit 102 ani, ocazie pentru rude şi prieteni de a-l sărbători.</p>

 

„La împlinirea venerabilei vârste de 102 ani, jandarmii arădeni i-au mulţumit veteranului jandarm pentru eforturile depuse în luptele pentru apărarea patriei. Totodată, i-au adus în dar un tort, o şampanie şi o diplomă de excelenţă şi au închinat o cupă de şampanie în cinstea sa, urându-i 'La Mulţi Ani' cu sănătate. Mulţumind pentru urări, acesta ne-a spus că ne aşteaptă să îl sărbătorim şi la împlinirea vârstei de 120 de ani”, a declarat colonelul Adrian Bâcleşanu, comandantul IJJ Arad.

La evenimentul care a avut loc miercuri a participat o delegaţie a IJJ Arad, reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război - Filiala Arad, rude şi prieteni.

Locotenentul (r) Pantea Crăciun s-a născut la 11 ianuarie 1910 în localitatea Călacea, din judeţul Bihor, iar în prezent locuieşte în municipiul Arad.

Pe 5 aprilie 1932 a fost încorporat în rândul efectivelor de jandarmi, efectuând stagiul militar până în 28 octombrie 1933 când a fost lăsat la vatră cu gradul de sergent.

Odată cu intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial, pe 11 octombrie 1943, Pantea Crăciun a primit ordinul de concentrare prin care a fost trimis pe front în linia întâi, luptând în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română.

Pe 26 aprilie 1944 a căzut prizonier, petrecând în lagăre nu mai puţin de 7 ani. S-a întors în ţară din prizonierat pe 21 aprilie 1951.

Ultimele Stiri
abonare newsletter