Actualitate

Protest pro-SMURD la Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/27_ziua/03-protest smurd sc.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Clujenii au protestat miercuri seara în centrul orașului pentru a-și arăta susținerea față de SMURD. Manifestarea s-a realizat din cauza existenţei riscului desființării acestuia dacă proiectul noii Legi a Sănătății va fi aprobat în forma actuală.</p>

Protestatarii au fost chemați la eveniment prin intermediul siteului de socializare facebook. „Raed Arafat și-a dat demisia din poziția de secretar de stat al Ministerului Sănătății. Noua Lege a Sănătății desființează SMURD. Fii tu cel care decizi în mâna cui iți lași viața! Susține SMURD! Serviciul mobil de urgență și de reanimare este o obligație a statului față de cetățenii săi”, au spus organizatorii mitingului.

Raed Arafat, cel care înființat SMURD în România, și-a dat demisia marți din funcția de subsecretar de stat în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii Sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu. Arafat a declarat că a demisionat din funcție pentru că ieșind din Ministeul Sănătății va putea apăra mai bine sistemul de urgență.

În locul său, a fost numit, ieri, medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Georgescu a fost propus pentru această funcție de Tudor Ciuhodaru, cel care a fost numit marți consilier al ministrului Sănătății pe probleme de urgență. Andrei Georgescu a mai lucrat în Ministerul Sănătăţii, pe segmentul de Urgenţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter