Actualitate

Raed Arafat demisionează. Se așteaptă o confirmare oficială

<p>Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.</p>

Subsecretarul de stat nu a dorit, marţi, nici să confirme şi nici să infirme demisia sa din funcţie.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a precizat în cursul dimineţii, că dr. Raed Arafat este un coleg foarte activ şi foarte bun, subliniind că nu este atribuţia sa ca să îi semneze demisia.

El a spus că discută cu dr. Arafat despre noua lege a sănătăţii.

Întrebat despre recentele afirmaţii ale şefului statului, Ladislau Ritli a spus că Traian Băsescu vede lucrurile global şi că nu poate neglija punctul de vedere al acestuia.

Ministrul Sănătăţii a afirmat, totodată, că noua lege în domeniu trebuie discută fără resentimente.

Luni seara, într-o emisiune la Realitatea TV, dr. Raed Arafat a anunţat că se gândeşte dacă va demisiona din funcţia deţinută la Ministerul Sănătăţii. În aceeaşi emisiune, preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat lui Raed Arafat să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze „o psihoză publică”.

„Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică. Cea mai corectă abordare este să prezinte la ministru (al Sănătăţii - n.r.) observaţiile dânsului, şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern - «ticălos» de altfel, nu domnule Arafat? - vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte «golani privaţi». Această lege este necesară şi cred că cel mai bun lucru pentru un demnitar al Ministerului Sănătăţii ar fi să o explice şi, în măsura în care are idei, să o îmbunătăţească, să contribuie la îmbunătăţirea ei, nu în lansarea unei campanii, profitând de faptul că şi când au mers pompierii, şi când au mers salvările şi când s-a împiedicat cineva pe stradă, dacă era vreo personalitate, ieşea domnul doctor Arafat să ne explice cum a fost salvat de sistemul naţional de salvare, plătit, până la ultimul ban, din banii acestei populaţii”, a declarat şeful statului.

Traian Băsescu i-a mai spus subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii că „ar fi corect” să contribuie la îmbunătăţirea Legii sănătăţii şi nu să o atace.

„Nu îi spune nimeni domnului Arafat că n-are dreptul să aibe părerea, că trebuie să rămână un sistem al statului, sistemul de urgenţă, dar, acest lucru îl exprimă, în primul rând, în interiorul Ministerului, şi, dacă nu găseşte înţelegere, poate şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, or trebuie să plece ministrul, or secretarul de stat. Cine credeți că pleaca? Ghici ghicitoarea mea!”, a mai spus preşedintele Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter