Actualitate

Unul din cinci români nu a obţinut viza pentru SUA. Vezi de ce!

<p>Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada SUA la Bucureşti au derulat în parteneriat, în perioada noiembrie – decembrie 2011, a doua etapă a campaniei de informare publică „Viză pentru SUA”, în sprijinul cetăţenilor interesaţi de solicitarea unei vize temporare pentru Statele Unite.</p>

 

Obiectivul campaniei a fost o mai bună informare a cetăţenilor potenţial solicitanţi de viză pentru Statele Unite despre procedura corectă prin care pot aplica pentru viză. În ceea ce priveşte obiectivele pe termen lung, printre acestea se numără reducerea ratei de respingere a solicitărilor de vize temporare americane, de natură să faciliteze accederea României în programul „Visa Waiver”, care va permite cetăţenilor români să călătorească în SUA fără a mai fi nevoie să solicite în prealabil o viză.

Şi în acest an, toate componentele campaniei „Viză pentru SUA” vor rămâne accesibile şi pot fi descărcate de pe site-ul MAE, din cadrul secţiunii „Viză pentru SUA”.
Conform ultimelor date transmise de ambasada SUA la sfârşitul anului 2011, rata de respingere a fost în 2011 este de 22,4%, ceea ce confirmă tendinţa descendentă din ultimii ani (26,3% în 2009, 24,8% în 2010) a acestui indicator esenţial pentru accesul României în programul Visa Waiver. Reprezenetnaţii MAE spun că aşteaptă cu încredere rezultatele procesului legislativ în curs, din SUA, de modificare a criteriilor de acces în programul Visa Waiver, în condiţiile în care pragul actual de 3% al ratei de refuz al solicitărilor de viză este, în mod obiectiv, extrem de dificil de atins.

Ultimele Stiri
abonare newsletter