Actualitate

Mircea Lucescu va fi operat astăzi

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/30_ziua/accident-lucescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mircea Lucescu va fi supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat, duminică după-amiază, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cârstoiu.</p>

Medicul Cătălin Cârstoiu a precizat că în urma examenului computer tomograf s-a constatat că a crescut cantitatea de sânge din cavitatea toracică, astfel că Mircea Lucescu va fi operat duminică.

Cârstoiu a mai declarat, pentru Mediafax, că după examenul computer tomogaf i s-a spus lui Mircea Lucescu faptul că în cavitatea toracică, sub dren, s-a acumulat o cantitate mai mare de lichid, iar acesta apasă pe plămân.

Echipa medicală i-a mai spus lui Lucescu că poate să opteze să fie operat pentru a îndepărta cantitate de lichid acumulată sau că poate să rămână aşa.

"Mircea Lucescu a optat pentru a fi operat", a mai spus Cârstoiu, precizând că se va pregăti pentru o intervenţie chirurgicală în această după-amiază.

Cu puţin timp în urmă, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu, anunţa că Mircea Lucescu este în stare staţionară, este conştient, s-a ridicat la marginea patului şi vorbeşte cu familia.

„Este în stare staţionară, este conştient, s-a ridicat la marginea patului, este prezent, comunică cu familia”, a spus Cătălin Cârstoiu.

Managerul SUUB a mai spus că echipa pluridisciplinară care se ocupă de Mircea Lucescu s-a întrunit din nou şi că a fost cooptat un profesor universitar în chirurgie toracică.

El a precizat că Mircea Lucescu a fost supus unei noi examinări computer tomograf, iar luni se va face o reevaluare cardiacă.

Întrebat cât va dura recuperarea lui Mircea Lucescu, Cătălin Cârstoiu a spus că în cazul unor fracturi costale este vorba de 30-45 de zile pentru o recuperare integrală. El a reafirmat că în orice caz medical pot apărea complicaţii, dar că deocamdată starea lui Mircea Lucescu este stabilă.

Sâmbătă, reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au anunţat că lui Mircea Lucescu i-a fost făcut un drenaj întrucât cantitatea de sânge din cavitatea toracică a crescut, însă nu au apărut alte complicaţii, iar la acest moment nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Medicii au precizat însă că recuperarea va fi una de lungă durată, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, în mod normal, 30-40 de zile.

Mircea Lucescu a fost rănit, vineri, într-un accident rutier petrecut în Capitală, el fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru investigaţii. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal lui Mircea Lucescu pentru vătămare corporală din culpă, deoarece în urma accidentului rutier a fost rănită şi persoana care era în maşină cu el.

Foto: Mediafax

Ultimele Stiri
abonare newsletter