Actualitate

Bob Rădulescu, apel pentru donarea de sânge: „Oriunde în țara asta ați fi, donați, că sângele e viață”

Actorul clujean Bob Rădulescu a tras un semnal de alarmă în legătură cu criza de sânge din țara noastră și a îndemnat toate persoanele să doneze dacă au ocazia. „Dacă sunteți din Cluj, fiți unul dintre cei 90 de oameni care fac zilnic gestul ăsta minunat”, a spus actorul.

 

 


„Dacă am avea 80-90 de donatori pe zi, noi am fi cele mai fericite din lume!

 


Asta mi-au spus azi doamnele de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, care m-au sunat și m-au rugat să mă duc în vizită, să donez, pentru că au văzut pe listă că au trecut cele 72 de zile de la ultima mea donare și mai ales să povestim și să găsim împreună o modalitate de a ruga oamenii, de a-i sensibiliza, de a-i informa, de a-i face cumva să meargă și să doneze”, a scris Bob Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Programare online pentru donare de sânge

El îi informează pe cei care vor să doneze sânge în legătură cu două aplicații prin intermediul cărora donatorii își pot face cont și se pot programa online, pentru ca procedura să fie una mai rapidă.


Cele două aplicații se numesc BlooDoChallenge și Donorium.

„Știu că avem cu toții probleme, vieți de trăit, familii, prieteni, afaceri, joburi, proiecte și nu prea avem timp, că deh...asta-i viața. Dar știu sigur că donarea de sânge e un win-win situation.


E genul de donare care salvează vieți și care ajută enorm la sănătatea donatorului. Și o dată la 72 de zile putem să ne luăm 1-2 ore să (ne) facem un bine tuturor”, a mai precizat clujeanul.

CITEȘTE ȘI:


CRIZĂ de sânge la Centrul Regional Cluj. APEL DISPERAT către donatori: „Avem nevoie de TOATE grupele!”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter