Actualitate

Ministrul interimar al Muncii: „Certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la muncă”

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat că pentru cei care lucrează în instituțiile publice, certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu pentru a avea acces în clădire.

 

 


Astăzi va avea loc o întâlnire la Palatul Cotroceni convocată de Klaus Iohannis în care se vor discuta măsurile pe care guvernul le va impune în perioada următoare. Raluca Turcan crede că una dintre aceste măsuri ar trebui să fie impunerea mai strictă a certificatului verde.

 


„Avem o uriașă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la muncă. Telemunca poate să fie o opțiune mult mai folosită acolo unde ea este posibilă. Reducerea interacțiunilor și a deplasărilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context.

Și în calitate de ministru al Muncii am încercat, printr-o OUG, ca în centrele de vârstnici, copii și persoanele cu dizabilități, angajații care refuză vaccinarea să suporte testarea din banii proprii, să nu mai fie suportată testarea din banii DSP. Din nefericire, Avocatul Poporului s-a sesizat și s-a ajuns la concluzia că o OUG ar fi neconstituțională și zilele acestea în Parlament încercăm să reglăm inclusiv impunerea acestui certificat de vaccinare în insituțiile publice, mai ales în instituțiile în care oamenii sunt plătiți să aibă grijă de alte persoane”, a declarat ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, marți seara, la Digi 24.

Ultimele Stiri
abonare newsletter