Actualitate

De ce sunt PERMISE pelerijanele în plin val 4 al pandemiei? Răspunsul lui Raed Arafat

Şeful DSU, Raed Arafat, a refuzat să discute despre pelerinajele permise în această perioadă, în ciuda valului 4 al pandemiei, care lovește din plin România.

 

 


Potrivit digi24.ro, în timpul zilei de duminică, 10 octombrie, a fost coadă de ambulanțe la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. În spitalele din localitate locurile fiind epuizate, iar rata îmbolnăvirilor în continuă creștere. Bolnavii sunt evaluați și apoi se încearcă găsirea unui loc aici sau în alt spital, proces care de cele mai multe ori durează două, trei ore. Pacienții fiind prioritizați în funcție de cât de gravă este starea lor.

Raed Arafat a fost întrebat vineri seara, la Digi 24, de ce sunt permise pelerinajele în această perioadă, dar acesta a evitat să intre în acest subiect în detaliu.


„E un subiect în care nu am să intru. Nu am răspuns pentru asta, decât că aşa sunt regulile care s-au stabilit de ceva timp, aşa este în legislaţie, sunt permise, nu mai sunt oprite, dar trebuie respectate toate măsurile sanitare.

Dacă se respectă măsurile sanitare foarte strict, riscul este limitat. Dacă nu se respectă regulile, mai ales având varianta Delta, clar că atunci riscul este mare. Riscul nu este numai cât stai acolo, ci şi pe timpul transportului, când vii cu autocarul sau cu maşina”, a adăugat Raed Arafat.


În weekend, la Iași au venit peste 18.000 de persoane, pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost scoasă şi aşezată pe un baldachin special amenajat în Curtea mitropolitană.

Înainte de începerea pelerinajului medicii au atras atenţia asupra riscului mare de infectare, deoarece la racla Sfintei Parascheva pot merge atât oameni vaccinați, cât și nevaccinați. 


CITEȘTE ȘI

Cluj-Napoca a depășit pragul de 9 cazuri de Covid-19 la mie. Risc mare de îmbolnăvire pentru clujeni

Ultimele Stiri
abonare newsletter