Actualitate

Boc nu crede că numărul mare de cazuri COVID din Cluj are legătură cu Untold: „Sunt 15 orașe cu rată mai mare de infectare”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, vineri, că rata mare de infectare din Cluj-Napoca nu este cauzată de organizarea Untold, dând ca exemplu orașul Timișoara, unde „nu a avut loc niciun festival și e pe primul loc în România” la numărul de infectări.

 

 


„Faptul că mai sunt cel puțin 15 orașe din România cu o rată mai mare decât Clujul spune foarte clar că e un context de factori internaționali și naționali, odată cu venirea toamnei, pe fondul unei țări cu o populație sub 35% vaccinată. Aceasta e realitatea. Dacă era Clujul pe primul loc, de departe, lider incontestabil, dar mai sunt 14-15 orașe în față cu o rată de infectare mai mare decât Clujul.

 


Uitați-vă la Timișoara, acolo nu a avut loc niciun festival și e pe primul loc în România, sau la București, care domină incontesabil toate clasamentele. Este o realitate statistică. Cauzele spus ede specialiști sunt acestea două. Țările din vestul Europei au trecut mai ușor peste acest val, pentru că au un procent mare de populație vaccinată”, a declarat edilul, vineri, la un post de radio.

„Cu cât oamenii sunt mai educați, cu atât gradul de vaccinare este mai mare”, spune Boc

El este de părere că la baza unei rate mari de vaccinare stă educația, în acest sens, dând ca exemplu țările din vestul Europei, unde procentul celor vaccinați ajunge chiar și până la peste 90%.


„Este o lecție dură, vedem că spitalele sunt supraaglomerate. Trebuie să înțelegem că forma actuală a războiului nu mai este cu mitraliera și pușca, ci războaiele biologice. Nu ne putem apăra decât prin vaccinare. Cum creem un grad mare de vaccinare? Prin educație. Cu cât oamenii sunt mai educați, cu atât gradul de vaccinare este mai mare”, a mai spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Avertismentul lui Boc: „Dacă nu te vaccinezi, ajungi la Terapie Intensivă, cu sens unic”

 

Boc, REVOLTAT pe cei care critică organizarea Untold: „PSD-iștii să ne lase în pace. A fost un eveniment doar cu oameni vaccinați”

abonare newsletter