Actualitate

Prognoza ANM. Scapă Clujul de FRIG în prima jumătate a lunii octombrie?

Administrația Națională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 4-17 octombrie.

 

 


Potrivit ANM, la începutul intervalului, valorile diurne ale temperaturii aerului vor fi apropiate şi local, în vestul Transilvaniei, mai ridicate decât cele specifice primei decade de octombrie, respectiv 17 – 22 de grade, în medie.

Nopţile vor fi însă răcoroase în mare parte a regiunii cu minime termice de 3 – 8 grade, iar în depresiuni chiar în jurul a 0 grade.


Între 7 şi 10 octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi la temperaturile maxime, care vor ajunge la valori de 11-15 grade, mai scăzute decât cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an. Temperaturile minime se vor situa între 1 şi 6 grade, posibil uşor negative în estul Transilvaniei.

Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative, menţinându-se în general un ecart mediu apropiat de cel normal la mijlocul lunii octombrie, cu maxime de 13 – 17 grade şi minime de 0 – 6 grade.
 


CITEȘTE ȘI

Echinocțiul de toamnă 2021. Începe TOAMNA astronomică

Ultimele Stiri
abonare newsletter