Actualitate

Când începe licitația publică pentru strada Eroilor din Florești? Primarul Pivariu a făcut anunțul. Strada va avea trei benzi

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat că procedurile pentru licitația publică privind lucrările pe strada Eroilor vor fi demarate în 11 octombrie.

 

 


„În data de 8 octombrie va fi depus DALI-ul (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) care stă la baza licitației publice. În momentul în care este depus DALI-ul, în prima zi lucrătoare după ce acesta este în posesia noastră, demarăm procedurile de licitație publică”, a declarat primarul Bogdan Pivariu, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Florești.

 


Ținând cont de spusele primarului, având în vedere că data de 8 octombrie este într-o zi de vineri, licitația va fi demarată în următoarea zi lucrătoare, luni, 11 octombrie.

„Eroilor va arăta așa cum trebuie să arate un bulevard. Va avea trei benzi, zonă verde și pomi plantați, pentru a arăta așa cum ne dorim toți să arate”, spunea Pivariu, la finalul lunii august.


Neînțelegeri între primar și firma de construcții

Lucrările pe strada Eroilor, începute inițial în 2019, au fost oprite după ce societatea de Construcții Napoca SA, firma care trebuia să se ocupe de proiect, a anunțat la începutul acestui an că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii.

După ce primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul societății a spus că primăria a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale, arătând că societatea nu a putut continua lucrările din motive obiective.


În aceste condiții, constructorul a decis rezilierea contractului de execuție a lucrărilor la strada Eroilor, adresându-se totodată instanței.

Startul lucrărilor s-a dat la data de 23 aprilie 2019, iar termenul de finalizare era de șase luni, respectiv luna octombrie a aceluiași an.


CITEȘTE ȘI:

Penalități de 1,2 milioane de lei pentru firma Napoca. Strada Eroilor trebuia finalizată din 2019!

Ultimele Stiri
abonare newsletter