Actualitate

Școala pentru copiii din Bună Ziua se lasa „așteptată”. Licitația pentru hub-ul educațional, suspendată din nou

Licitația pentru hub-ul educațional din cartierul Bună Ziua a fost suspendată din nou. Nicio firmă nu a fost interesată de proiect.

 

Consilierul local Alexandra Oana a anunțat că licitația pentru hub-ul educațional din Bună Ziua a fost din nou suspendată, fiindcă firmele nu au arătat vreun interes în proiect.


 

Școala pentru copiii din noul cartier al Clujului se lasă așteptată în continuare.


Licitația era destinată Studiului de Fezabilitate și a PUZ-ului:

„Din nou, despre hub-ul educațional din Bună Ziua. Licitația lansată de Primăria Cluj-Napoca pentru Studiu de Fezabilitate și PUZ pentru hub-ul educațional din Bună Ziua a fost ieri suspendată. Motivul? - până la data limită de depunere a ofertelor, 30 septembrie, nicio firmă nu s-a arătat interesată de acest proiect.


Este a doua oară, în decurs de câteva luni, când licitația pentru dezvoltarea infrastucturii școlare în Bună Ziua eșuează pentru că Primăria Cluj-Napoca nu a reușit să vină cu o propunere suficient de atractivă pentru contractori. Deznodământul proiectului e previzibil dacă Primăria nu depune eforturi să identifice motivele pentru care firmele nu au participat la licitație și să le remedieze”, a spus consilierul local.

Terenurile disponibile din Bună Ziua, numărate pe degete

Totodată, Alexandra Oană evidențiază faptul că odată cu trecerea timpului dispar și terenurile disponibile din Bună Ziua unde ar putea fi construit un hub educațional pentru noul cartier al orașului.


Această problemă ridică și semne de întrebare legate de viitor. Având în vedere că realizarea unei infrastructuri școlare în Bună Ziua întârzie, mulți copii vor studia la alte școli din oraș, lucru care poate să aglomereze și mai mult traficul atât în prezent, cât și pe viitor.

„Nu ne mai permitem să întârziem cu acest proiect. Terenurile disponibile în Bună Ziua pot fi numărate pe degetele de la o mână și numărul lor se împuținează pe zi ce trece, iar copiii ce acum sunt la vârsta școlară au tot mai puține șanse să ajungă la momentul în care pot merge la școală de stat în cartierul lor.


Așa cum am cerut administrației cu ocazia adoptării bugetului local pe acest an, dezvoltarea infrastructurii școlare în Bună Ziua trebuie să devină o prioritate pentru Cluj-Napoca.

Strategia actuală a Primăriei ce se rezumă la extinderea și modernizarea școlilor din centru nu rezolvă problema lipsei școlilor din cartierele noi și, pe termen lung, nu face decât să aglomereze clasele din școlile centrale și să înrăutățească traficul spre acele zone. Singura soluție viabilă este construire ade școli noi în cartierele noi!”, a mai spus consilierul local.

Foto: Alexandra Oană

CITEȘTE ȘI:

Un nou festival apare în Cluj-Napoca! „Hai să facem Ziua Bună” în cartierul... Bună Ziua

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter