Actualitate

Școlile din două comune clujene trec în scenariul 2! Cum vor susține elevii cursurile?

Școlile din Cătina și Ploscoș trec în scenariul 2 în săptămâna 20-24 septembrie. Rata de incidență a cazurilor COVID-19 în cele două comune a trecut de 6 la mia de locuitori, iar elevii vor face ore online, cu excepția celor din învățământul special.

 

 


Conform ultimelor date ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, în comuna Cătina, rata de incidență a ajuns la 7,78 cazuri la mia de locuitori, iar în Ploscoș la 9,65.

 


În acest context, Școala Gimnazială din comuna Cătina și Școala Gimnazială Plocoș trec în următoarea săptămână, în perioada 20-24 septembrie, în scenariul 2. Decizia va fi actualizată la finalul săptămânii viitoare, în funcție de evoluția ratei de incidență, conform hotărârii Consiliului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.

Până în acest moment, cele două școli au funcționat în scenariul 1.


Scenariul 1:

Participarea zilnică, cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
b) Participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, cu excepția elevilor din învățământul special.
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.


CITEȘTE ȘI:

OFICIAL! Regulile pentru noul an școlar. Elevii VACCINAȚI merg la școală, chiar dacă apare un caz de infectare în clasă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter