Actualitate

VIDEO. Jurnalist clujean BĂTUT CRUNT de hoții de lemne: „Vă omor, vă omor”

Jurnalistul și regizorul clujean, Mihai Dragolea, care filma un documentar despre tăierile ilegale de lemn din Suceava a fost bătut, alături de un coleg și un activist de mediu, de un grup de 20 de indivizi, care i-au atacat cu bâte și topoare.

 

 


*UPDATE ORA 09:40*

Tentativă de omor

Potrivit reporterului Recorder, Alex Nedea, activistul și cei doi jurnaliști atacați ieri, 16 septembrie, au fost victimele unei tentative de omor.


„Din primele informații avem de-a face cu o tentativă de omor în cazul agresiunii lui Tiberiu Bosutar  și jurnaliștilor Mihai Dragolea  și Radu Mocanu atacați ieri într-o pădure din Bucovina. Numai că polițiștii ajunși la fața locului, după enorm de mult timp de la primul apel la 112, au luat inițial apărarea infractorilor. Ministerul de Interne trebuie să dispună urgent o anchetă în acest caz, a declarat Alex Nedea.

*Știrea inițială*


Potrivit Greenpeace România, cei trei au ajuns la spital, iar aparatura le-a fost distrusă. Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la secția de poliție din Vatra Dornei.


 

Jurnalistul și regizorul clujean, Mihai Dragolea a relatat pentru digi24.ro că au fost atacați în timp ce filmau în pădure, spunând că printre cei 20 se aflau proprietarul pădurii și inginerul silvic.


„Dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112. Tot ce am putut să aud în timpul atacului au fost cuvintele «vă omor»”, a declarat Mihai Dragolea.

Două dintre victime și-au pierdut cunoștința în timp ce erau transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate.

„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență.

Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!

LE: Din informațiile pe care le avem în acest moment, toți trei primesc îngrijiri medicale, iar condiția lor este stabilă”, au transmis reprezentanții Greenpeace România pe Facebook.

Activistul Tiberiu Boșutar a declarat pentru News Bucovina că aparatura lor a fost distrusă de atacatori.

„Au distrus tot, noroc că de la pumni o căzut unul într-o râpă, a reușit să fugă și să anunțe la 112. Culmea, mă cheamă localnicii, mă îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii”, a declarat Tiberiu Boșutar.

 

CITEȘTE ȘI

Tăieri ilegale de copaci în pădurea Hoia-Baciu! Un „plâmân verde“ al Clujului dispare încet, dar sigur.FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter