Actualitate

Licitație relansată pentru Autostrada Nordului, care va funcționa și ca centură ocolitoare pentru Dej

Licitație relansată pentru Autostrada Nordului, cu două segmente: Bistrița - Dej și Baia Mare - Dej. Aceasta va funcționa ca centură ocolitoare pentru Dej.

 

Sâmbătă, 11 septembrie, a fost publicat anunțul pentru reluarea studiului tehnic pentru drumul expres Baia Mare - Bistrița, care va funcționa ca centură ocolitoare pentru Dej.  


 

Licitația e relansată pentru Autostrada Nordului, potrivit deputatului Radu Molnar. Lucrărilor vor începe peste 14 luni.


„Centura Dejului a intrat în linie dreaptă! Sâmbătă a fost publicat în SEAP anunțul pentru reluarea studiului tehnic pentru drumul expres Baia Mare - Bistrița, cunoscut și ca Autostrada Nordului. 

Colegii noștri din Ministerul Transporturilor au lucrat până în ultima zi a mandatului la documentația pentru relicitare, pe noul model de caiet de sarcini, cu riscuri echilibrate, grafic corect de plăți, cerințe pe partea de studii de teren (geologice, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, de mediu) net superioare studiilor de fezabilitate anterioare (practic va rezulta un design preliminar).


Proiectul în sine e împărțit în două segmente, Bistrița - Dej și Baia Mare - Dej, are termen de livrare de 14 luni, după care se va licita execuția propriu-zisă. SF-ul e finanțat din fonduri europene și la fel va fi și execuția, segmentul fiind inclus în Masterplanul de Transport.

Putem spune că proiectul a fost lăsat la cheie în minister și, dacă nu îi sunt puse piedici, în puțin peste 14 luni vor începe lucrările!”, a anunțat Radu Molnar, deputat USR PLUS. 


Pe unde va trece Autostrada Nordului?

Autostrada Nordului ar urma să facă legătura între vama Oar, din judeţul Satu Mare, şi Suceava. Potrivit proiectului votat în Camera Deputaților, se aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Nordului, pe traseul Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în iniţiativa legislativă adoptată.


Lotul 1 Baia Mare – Dej are o valoare estimată de 13,17 milioane de lei, în timp ce lotul 2 Dej – Bistrița are o valoare estimată de 8,4 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Nordului SE CONSTRUIEȘTE. Când încep și cât vor dura lucrările?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter