Actualitate

Școala „Nicolae Iorga” intră în modernizare. Elevii vor avea sală de sport de mărimea unui teren de handbal. FOTO

Încep lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, anunță primarul Emil Boc. Un corp al clădirii va fi desființat și se va construi o sală de sport de dimensiunea unui teren de handbal.

 

 


„Am semnat contractul pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții «Modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădiri publice, extindere corp C2, supraetajare imobil, construire sală de sport și amenajări exterioare la Școala Gimnazială Nicolae Iorga» situată pe str. Războieni nr. 67.

 


Suprafața totală a terenului pe care se va edifica investiția este de peste 7.000 mp, iar soluția tehnică aleasă va crește calitatea procesului educațional din Cluj-Napoca. Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea corpului de clădire se va realiza cu elemente de mobilier și infrastructură educațională de ultima generație”, anunță primarul Clujului, Emil Boc.

Ce lucrări vor fi făcute?

Corpul 1 al imobilului va fi desființat, iar corpul 2 va fi extins. Astfel, școala va beneficia de noi săli de clasă, laboratoare, sală multifuncțională, sală de mese, grupuri sanitare, vestiare, spații pentru jocuri sportive, precum și de o nouă sală de sport de dimensiunile unui teren de handbal. De asemenea, vor fi realizate facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități, precizează municipalitatea.


„Pentru reducerea consumului de energie va fi instalat un sistem de iluminat cu LED. Valoarea contractului este de 21.194.409,14 lei, TVA inclus. Finanțarea acestui proiect se realizează prin fonduri europene. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni începând de la data prevăzută în Ordinul de începere a lucrărilor”, a mai spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Podul Răsăritului a intrat în șantier! Șoferii vor putea circula pe patru benzi. Când vor fi gata lucrările? FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter