Actualitate

19.000 de iubitori de jazz au participat la ediția Jazz in the Park 2021

După patru zile pline de muzică bună, invitați speciali și concerte care au reunit un public numeros, s-a tras cortina peste ediția din acest an a Festivalului Jazz in the Park.

 

 


Nu mai puțin de 19.000 de iubitori ai jazzului au luat parte la manifestările organizate pentru prima dată în trei locații diferite din Cluj-Napoca, respectiv Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, Iulius Parc și Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

În ceea ce privește Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Hoia, locație care a găzduit și ediția Tiny Version din anul 2020, acesta a adunat la evenimentele prilejuite de ediția din acest an nu mai puțin de 8.500 de persoane.  Recordul de audiență a fost înregistrat de concertul artistei africane Fatoumata Diawara care sâmbătă, 4 septembrie, a reunit în fața scenei mai bine de 3.400 de persoane.


Totodată, pe scena principală de aici au avut loc concertele Dominic Miller, Fatoumata Diawarra, José James și Taali, Barabás Lőrinc Quartet, Ron Minis, Balkan Taksim și Mőrk, iar la Piano Stage au evoluat muzicieni precum Hania Rani, Nik Bärtsch, Marco Mezquida, Sorin Zlat Trio, Bogdan Vaida și Teodor Pop.

Mizând pe diversitate și incluziunea mai multor subgenuri ale jazzului, ediția din acest an a găzduit și o scenă de muzică lăutărească autentică. Astfel, în cadrul Curții Șaraimanic din Parcul Etnografic au cântat trei tarafuri care și-au câștigat renumele pe scena națională și internațională: Taraful Marian Mexicanu', Taraful de la Vărbilău și Taraful lui Ionică Minune.


Pentru cei care au dorit să își exerseze talentele într-ale muzicii, organizatorii au pus la dispoziție zone special amenajate. Pe lângă acestea, cei veniți la festival au putut să își personalizeze propriile obiecte de ceramică, să achiziționeze produse locale sau accesorii, să savureze bunătăți în zona de food court sau să facă tururi ghidate și să afle povestea gospodăriilor vechi de sute de ani din Parcul Etnografic.

Accesul în toate cele trei spații de festival (Parcul Etnografic, Parcul Iulius și Campus USAMV) s-a făcut cu respectarea regulilor impuse de autorități și a fost permis doar celor care au prezentat una dintre următoarele dovezi: certificat de vaccinare, test negativ antigen, test PCR Real Time sau adeverința că au trecut prin boală.  Evenimentul derulat între 2 și 5 septembrie a adus la Cluj 170 de artiști din 37 de trupe de pe trei continente: Europa, Africa și America.


CITEȘTE ȘI

Totul despre măsurile la Untold. IPJ: „Fără substanțe interzise. Atenție! Nu vor fi doar polițiști în uniformă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter