Actualitate

Primul concurs de soluții pentru modernizarea unei școli, la Cluj. Vizită pe sit a arhitecților

Primul concurs de soluții pentru modernizarea unei școli este la Cluj-Napoca. Arhitecții au vizitat situl.

 

Primul Concurs internațional de Soluții pentru modernizarea și extinderea infrastructurii unei școli, la Cluj-Napoca.


 

Este vorba despre Liceul Nicolae Bălcescu, iar arhitecții au mers deja în vizită pe sit:


„Primul concurs de soluții pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de educație este în desfășurare. În urma acestui concurs, liceul Nicolae Bălcescu se va transforma într-una din cele mai moderne școli din România”, a spus Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Liceul Nicolae Bălcescu va fi modernizat

Clădirea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu va fi modernizată, iar odată cu aceasta, și străzile adiacente vor fi aduse la standarde europene, în proiectul de revitalizare a zonei străzilor Argeșului și Constanța din apropierea Pieței Mihai Viteazu, care va fi ales în urma unui concurs internațional de soluții.


Una dintre cele mai importante componente ale proiectului este modernizarea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu și dotarea sa cu echipamente moderne, inclusiv a curții școlii.

„Ce ne propunem să facem acolo este, în primul rând, pentru spațiile de învățământ, să consolidăm, să modernizăm și să extindem spațiile de învățământ, să digitalizăm cu echipamente moderne, astferl încât activitățile didactice să poată fi desfășurate și online. De asemenea, vom moderniza și biblioteca, toate laboratoarele și le vom interconecta cu sălile de clasă, să includem și sala de sport în ansamblul acestui liceu, astfel încât copii de acolo să beneficieze de un spațiu extins în care să poată face sport. Pentru curtea școlii, ne propunem să avem un spațiu unde să se poate desfășura concomitent orele de sport, să poată fi folosite de mai multe grupe de copii, pe mai multe categorii de vârstă, fără să se deranjeze unii pe ceilalți, dar și să creștem confrotul și siguranța folosirii spațiilor externe. Ne propunem să folosim materiale impermeabile, materiale de ultimă generație, astfel încât să nu fie probleme nici cu apa, nici cu soarele, vom face plantări de arbori, astfel încât copiii să se poată relaxa pe perioada în care e mai cald”, a spus Dan Tarcea în luna august.


CITEȘTE ȘI:

Zona Mihai Viteazu intră în secolul XXI! Toate chioșcurile de pe Argeș vor fi dărâmate, iar Canalul Morii - descoperit

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter