Actualitate

Jurnalistă britanică, după o plimbare noaptea în Pădurea Hoia: „Locul cu adevărat înspăimântător al Transilvaniei”

O jurnalistă britanică s-a plimbat noaptea în Pădurea Hoia Baciu. Ulterior, aceasta a susținut într-un articol pentru The Independent că acest loc este cel mai înspăimântător din Transilvania, chiar înaintea „castelului contelui Dracula”.

 

Jurnalista Sophie Buchan a caracterizat Hoia Baciu ca „cel mai înfricoșător loc al Transilvaniei”, după ce a făcut o plimbare noaptea prin pădure. „Uită de castelul contelui Dracula! Locul cu adevărat înspăimântător al Transilvaniei este pădurea Hoia Baciu”, a scris jurnalista pentru The Independent, potrivit libertatea.ro


 

Deși circulă o grămadă de zvonuri și legende despre fantome, extratereștrii sau fenomene supranaturale, Sophie a mărturisit că nu a întâlnit asemenea lucruri, dar a fost cuprinsă de un sentiment ciudat din cauza „oboselii accentuate”.


Totodată, ea a susținut vorbele ghidului său, Alex, care a spus că „pădurea este bântuită doar dacă îți aduci cu tine propriile fantome”.

Cele mai frecvente anomalii au fost problemele cu echipamentele electronice și modificările de natură bio-fiziologică - dureri de cap, frisoane, stări de greaţă, scrie sursa citată.


„Lui Alex, ghidul nostru, îi place să păstreze distanța față de miturile pădurii, cum ar fi povestea fetiței de cinci ani care a dispărut printre copaci și a apărut, ani mai târziu, neschimbată și în aceleași haine. Dar nici măcar el nu este imun la legendele lui Hoia Baciu. Am întrebat dacă putem campa în pădure peste noapte. M-a respins politicos.

Lui Alex nu-i place să doarmă în pădure. Mi-a povestit că prima dată când a campat peste noapte, el și prietenii lui au fost treziți de un zgomot foarte puternic al unei copite, un cal sau o căprioară uriașă. De fiecare dată când scoteau capul din cort pentru vedea ce se întâmplă, zgomotul se oprea. Cu altă ocazie, el a dormit într-un hamac. S-a trezit ca și cum ar fi fost izbit cu o bâtă în față. O creangă căzuse peste el”, notează Sophie.


CITEȘTE ȘI:

Pădurea Hoia Baciu, de la legendă, la adevăr. De ce copacii au forme atât de ciudate?

 


Clujenii, INTIMIDAȚI la ieșire din pădurea Hoia-Baciu. O femeie și un bărbat amenință și filmează șoferii

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter