Actualitate

Bătrână din Cluj, păcălită prin metoda „accidentul”. A plătit 5.000 euro pentru falsa operație a fiului său

Metoda „accidentul” încă face ravagii în Cluj. O bătrână a fost păcălită că fiul său a făcut accident și trebuie să plătească 5.000 euro pentru operație.

 

Poliția clujeană atenționează că metoda „accidentul” încă se practică, iar cele mai multe victime sunt persoanele vârstnice. 


 

Ultimul caz al polițiștilor a fost când o bătrână în vârstă de 65 de ani din Cluj s-a lăsat „pradă” metodei „accidentul”.


Un bărbat a mers la ea acasă și i-a spus că fiul său ar fi fost implicat într-un accident. Femeia a fost rugată să plătească 5.000 de euro pentru o presupusă intervenție chirurgicală:

„Metoda accidentul... V-ați întrebat vreodată, cum doar persoanele în vârstă pică „pradă” acestei metode de înșelăciune? Pentru că le pasă... Ei nu știu despre existența acestei metode și chiar dacă au auzit, nu stau să analizeze când sunt puși în fața faptului împlinit și astfel sunt vulnerabili.


Această vulnerabilitate costă, și costă mult!
Aici interveniți și voi, cei care citiți aceste rânduri…implicați-vă! Ultimul caz, sună așa:

Un bărbat s-ar fi deplasat la locuința unei femei de 65 de ani, din județul Cluj, de unde ar fi ridicat 2.500 de euro, solicitând ulterior încă 2.500 de euro lăsați în cutia poștală, pe motiv că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier, iar banii sunt necesari pentru o intervenție chirurgicală”, a transmis IPJ Cluj.


Recomandările polițiștilor. Cum să eviți metoda „accidentului”

„Dragi cititori, părinţii sau bunicii dumneavoastră trebuie informaţi şi sprijiniţi, pentru a nu deveni victimele acestor infractori. Este important să dezbateţi aceste aspecte în familie, adresând seniorilor următoarele recomandări:

- În cazul în care sunt sunaţi de un necunoscut care le pretinde bani pentru a ajuta o rudă aflată într-o pretinsă situaţie de pericol, să nu divulge nici un fel de date personale, dar, să adreseze întrebări şi să solicite cât mai multe informaţii despre presupusul ”accident” (unde s-a produs, spitalul sau secţia de poliţie unde s-ar afla ruda în cauză);
- După ce ”obțin” informațiile, să întrerupă brusc convorbirea și să apeleze telefonic, imediat, ruda respectivă sau persoane apropiate acesteia, indiferent de conjunctură (moment al zilei, locaţie), tocmai pentru a verifica informaţiile primite;
- În caz de tentativă, sfătuiți-i să sune de urgenţă la numărul 112, pentru a solicita sprijinul Poliţiei. În nici un caz să nu facă singuri demersuri care presupun contactul cu persoana apelantă sau anumite înțelegeri!”, au recomandat autoritățile. 


CITEȘTE ȘI:

Metoda “accidentul” încă face ravagii la Cluj. Patru escroci au păcălit zeci de clujeni şi au pus mâna pe 80.000 de lei - VIDEO

 

Bătrânii continuă să fie înșelați prin metoda „Accidentul”. O femeie a băgat în buzunar 38.000 lei de la vârstnici naivi - VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter