Actualitate

Previziuni sumbre pentru valul patru. „Pacienţii cu alte patologii vor plăti un mare tribut. Cine crapă, crapă”

Un cunoscut medic chirurg trage un semnal de alarmă privind valul 4 al pandemiei de COVID-19.

 

Chirurgul Paul Ichim, medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, trage un semnal de alarmă cu privire la numărul pacienţilor COVID-19 din secţiile ATI, aflat în creştere. „Iar o să ramănă pe afară pacienţii cu alte patologii, cel puţin cei oncologici vor plăti un mare tribut”, susţine medicul într-o postare pe Facebook.


Concluzia la care a ajuns medicul nu este una îmbucurătoare, acesta considerând că încă un an de stat în casă sau de învățământ online o să ne afecteze foarte rău pe plan psihic.


 

„La cum crește numărul de cazuri COVID, mai ales cele de ATI, o să ne iasă pe nas vara asta. Parcă văd că iar o luăm de la capăt cu restricțiile din septembrie. Dacă iar ajungem la învățământul online, nu știu ce se alege de educația generațiilor acestea. Și când te gândești că totul depindea de opțiunea de vaccinare, de apetența publică spre scenarii dubioase. Încă un an ca cel prin care am trecut și o să ne dereglăm rău, cel puțin psihic. Parcă văd că până la urmă opinia va fi de tip spartan, cine crapă, crapă, cine scapă, și-a știut interesul. Până la urmă, om trăi câți om trăi și o să vedem ce se alege”, a postat medicul Paul Ichim pe pagina personală de Facebook.


Potrivit statisticilor, în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 699 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 11 pacienți au murit. 280 de persoane sunt internate la ATI. În județul Cluj, în ultimele 24 de ore, 81 persoane au fost confirmate cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI


81 de infectări cu COVID-19 la Cluj, în doar 24 de ore. Aproape 700, la nivel național

Ultimele Stiri
abonare newsletter