Actualitate

Salonul Anual de Artă la Muzeul din Cluj

<p />Cel mai mare eveniment expoziţional găzduit de Muzeul Naţional de Artă din Cluj-Napoca, „Salonul anual de Artă” va avea vernisajul joi, de la ora 18.00.

Manifestarea este organizată în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Transilvania (UAD) şi reuneşte peste 200 de artişti expozanţi, membrii ai diverselor secţii de creaţie ale UAD Cluj - pictură, grafică, foto-video, artă ambientală, design şi ceramică. Ce-a de-a patra ediţie a salonului va putea fi vizitată până în data de 8 ianuarie 2012. Astfel, la parterul Palatului Banffy vor fi expuse peste 200 de lucrări plastice. „Este cel mai mare eveniment al anului din punct de vedere al numărului de artişti care expun împreună şi al numărului de lucrări”, a declarat Călin Stegerean, director al Muzeului.

În aceaşi perioadă, revista de cultură Tribuna şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca va organiza vernisajul expoziţiei internaţionale de grafică contemporană „Tribuna Graphic”. Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 7-31 decembrie 2011 la Muzeul de Artă. Această a doua ediţie a manifestării este dedicată graficii moderne din Polonia. Expoziţia se desfăşoară în cadrul parteneriatului cultural dintre regiunea Malopolska şi judeţul Cluj. În acest an au fost invitaţi 30 de graficieni, reprezentanţi ai mai multor generaţii de artişti, care s-au remarcat pe plan mondial ca ambasadori de seamă ai culturii poloneze.


Cele două evenimentele sunt dedicate împlinirii a 60 de ani de la înfiinţarea Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

În această perioadă mai pot fi vizitate şi expoziţiile „Salonul de iarnă al medicilor”, ajuns la cea de-a 41 ediţie, „Mineralia”, „Căderea. Chemarea” şi „Vârsta de bronz”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter