Actualitate

S-a dat startul sterilizării gratuite a câinilor cu stăpân din Florești. Costurile, suportate de Primărie

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat începerea campaniei de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân. Pentru a beneficia de aceasta, proprietarii trebuie să îndeplinească câteva condiții.

 

 


Astfel, pentru a se încadra în cerințele impuse de autorități, proprietarii de câini trebuie să îndeplinească trei condiții, printre care, să aibă domiciliul stabilit în Florești.

 


Condiții de participare:

- Proprietarul câinelui trebuie să aibă domiciliul pe raza comunei Florești
- Câinele trebuie să fie microcipat și înregistrat în RECS
- Câinele trebuie să aibă vârsta minimă de 6 luni

„Animalele de companie aparținătoare comunității din Florești au și ele atenția noastră! Ele ne fac viața mai frumoasă și ne fac să zâmbim în fiecare zi, așa că trebuie să le acordăm o îngrijire corectă. Astfel că, avem grijă și de cetățenii necuvântători ai comunei Florești, desfășurând o campanie de sterilizare a câinilor.


Prin această campanie se dorește combaterea fenomenului de abandon, reducerea numărului de câini aflați pe domeniul public și responsabilizarea deținătorilor de animale. Sursa câinilor de pe străzi este reprezentată, într-un procent mare, de înmulțirea câinilor deținuți de proprietari și mai apoi abandonați, cât și înmulțirea câinilor aflați deja pe domeniul public”, a transmis primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Ce pași trebuie să urmeze proprietarii de câini?

Proprietarul trebuie să se prezinte la sediul Primăriei Florești cu buletinul și carnetul de sănătate al câinelui. Acolo, se va completa o cerere-tip, după care se va primi un bon/voucher.


Ulterior, proprietarul va fi anunțat telefonic când se poate prezenta la cabinetul veterinar. În ziua în care a fost stabilită programarea, proprietarul se va prezenta cu câinele la locul și ora indicate, având buletinul, carnetul de sănătate al câinelui și bonul/voucher-ul.

Transportul și îngrijirea câinelui rămân în responsabilitatea stăpânului. În ziua sterilizării, câinele nu trebuie să fie hrănit.


Campania a fost inițiată de autoritățile locale floreștene, prin intermediul unui proiect de hotărâre privind „aprobarea procedurii de subvenționare a sterilizării câinilor de rasă comună cu stăpân de pe teritoriul Comunei Florești”. Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul, în luna mai a acestui an.

Scopul inițiativei concretizată prin proiectul primăriei este de a combate fenomenul de abandon al câinilor, prin încurajarea și motivarea proprietarilor de câini de a steriliza câinii de rasă comună pe care îi dețin, se arată în proiectul de hotărâre.

Un adăpost de câini, printre obiectivele primăriei

Inițiativa de a steriliza câinii cu stăpân din Florești vine după ce Primăria a lansat în luna martie o campanie de responsabilizare a persoanelor care dețin animale de companie, precum și a unui proiect de gestionare a animalelor fără stăpân, pe raza întregii comune, în colaborare cu reprezentanți ai Asociațiilor pentru Protecția Animalelor.

„Inițiativa se impune ca o necesitate și ca soluție corectă și legală, ca urmare a numărului ridicat de animale fără stăpân sau abandonate, pe raza comunei. Am pornit deja prima etapă într-o campanie de mare amploare. Le mulțumesc tuturor celor implicați, cetățenilor comunei, reprezentaților Asociațiilor pentru că au răspuns pozitiv apelului administrației locale. Va fi mult de muncă, dar sunt convins că rezultatele pozitive vor apărea. Totodată, nu am abandonat nici ideea de a pune în practică, din fonduri europene, un proiect în care comuna Florești să aibă în cel mai scurt timp posibil un adăpost propriu, la standarde internaționale”, declara primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, în martie.

CITEȘTE ȘI:

Pași înainte pentru finalizarea modernizării străzii Eroilor din Florești. Pivariu: „Va arăta așa cum trebuie să arate un bulevard”

Ultimele Stiri
abonare newsletter