Actualitate

Vrei să-ți schimbi mașina? Programele Rabla se prelungesc prin suplimentarea finanțării. Oferta de nerefuzat a Renault Cluj

Dealerul auto Renault Cluj a anunțat recent suplimentarea Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, după ce sumele alocate în cadrul sesiunii de finanţare din 2021 pentru Programul Rabla Clasic (în valoare de 440 de milioane de lei) și pentru Programul Rabla Plus (400 de milioane de lei) au fost epuizate.

 

Începând cu data de 21 august 2021, bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei.


 

De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, o majorare cu 200 de milioane de lei a bugetului total va fi disponibilă începând cu data de 28 august 2021. În plus, valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Plus a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.


Ce a determinat succesul programului

Am stat de vorbă cu domnul Călin Abrudan, manager de vânzări la Renault Cluj despre ce anume a determinat succesul acestui program, care sunt condițiile care trebuie îndeplinite pentru accesarea programului și care este oferta Renault Cluj pentru suplimentul aprobat de Administrația Fondului pentru Mediu prin nota 189 din data de 2 august 2021.

Întrebare: – Domnule Abrudan, de ce s-a decis suplimentarea finanțării Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus? 
Răspuns: – Suplimentarea celor două programe a venit ca urmare a succesului acestora, care se datorează în special creșterii primelor de casare și a ecobonusurilor, ceea ce face achiziția de vehicule noi extrem de interesantă pentru publicul doritor să-și reînnoiască automobilul.


– Care sunt condițiile de eligibilitate pentru aceste programe?
– În ceea ce privește Programul Rabla Clasic, mașina veche trebuie să fie mai veche de 8 ani înmatriculată în Romania, iar prima de casare a fost majorată de la 6.500 de lei la 7.500 de lei. Apoi, valoarea ecobonusurilor acordate pentru stimularea achiziționării autoturismelor cât mai puțin poluante, în funcție de tehnologia folosită, au fost, de asemenea, majorate de la 1000 de lei la 1500 de lei și 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. Trebuie spus că ecobonusurile se pot cumula în cazul în care mașina nouă îndeplinește ambele condiții, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 lei din prețul total al autovehiculului nou. În plus, valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.

– Mai există și alte modificări pe care le aduc aceste programe de reînnoire a parcului auto?
– Mai sunt. Una dintre ele vizează posibilitatea ca primele de casare să fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat. De asemenea, a fost introdusă interdicția de înstrăinare a autovehiculelor nou-achiziționate în cadrul programului, precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții.


– Spuneați că succesul programelor se datorează și ecobonusurilor. Ce trebuie să știe cumpărătorii despre acestea?
– În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile full electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care doresc să renunțe la o mașină veche, poluantă, și să achiziționeze un autovehicul electric beneficiaza atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus. 

– Care este Oferta Renault Cluj în aceste programe?
– Beneficiind de acest sprijin cumulat cu ofertele Renault, clientul beneficiază, în acest program, de oferte extrem de atractive.


Astfel, prin programul „RENAULT FINANCE”, clientul poate beneficia de garanție extinsă până la 5 ani, revizii incluse pana la 5 ani, asistență rutieră până la 5 ani, cu dobanda fixa. Astfel, CLIO Life SCe 65 CP poate fi achiziționat la prețul de 9500€ (tva inclus) prin programul REMAT. Renault CAPTUR E-TECH PLUG-IN HYBRID Intense 160 este disponibil la cumpărare cu o rată lunară de la 109€ (TVA inclus), prin programul REMAT și Renault SMART, iar noul Renault MEGANE Sedan Life TCe 114 GPF, la prețul de 12.500€ (TVA inclus), prin programul REMAT si Renault SMART. Renault ZOE Life Z.E. 40  100% electric pentru persoane fizice, este disponibil de la 15.990€ (TVA inclus), prin programul REMAT și RABLA PLUS. Noul ARKANA 100% Transmisie automata, 100% Hybrid: E-TECH + TCe Micro Hybrid costă de la 19.900€ (TVA inclus), prin programul REMAT și RABLA PLUS.

Pe scurt, dacă vrei să îți schimbi mașina

Modelele noi Renault cu un mare succes la clienți, noile tehnologii, ofertele producătorului Renault și primele de casare cu ecobonusurile mai consistente decât în anii precedenți fac extrem de interesante achizițiile de mașini noi în acest an, fapt care a dus la epuizarea a fondurilor alocate fără precedent ca valoare în doar două luni. Din fericire, aceste fonduri urmează să fie suplimentate în această lună și reprezintă o oportunitate bună pentru cei care iau în calcul să își schimbe mașina.

Modelele, ofertele personalizate, serviciile și detaliile privind achiziționarea unui vehicul prin programul Rabla sau Rabla plus sunt oferite de către consilierii de vânzări în reprezentanța Renault de pe Calea Turzii nr. 253 și Turda Calea Clujului FN, sau prin solicitarea de informații pe site-urile www.daciacluj.ro sau www.renaultcluj.ro.

CITEȘTE ȘI:

Dacia-Renault anunță intrarea în programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Ce noutăți aduc ofertele din acest an?

 

Rabla pentru electrocasnice 2021. Ce valoare are un voucher și cum îl poți obține?

 

abonare newsletter