Actualitate

Mai multe case din Cluj au CRĂPAT din cauza unui șantier. Dezvoltatorul, somat de 5 ori până a oprit lucrările

Mai mulți clujeni dorm cu frică de câteva luni, după ce casele le-au crăpat din cauza unui șantier din zonă.

 

Proprietarii caselor șubrezite din cauza șantierului au depus numeroase sesizări și reclamații după ce au văzut că apar fisuri în ziduri, însă dezvoltatorul ar fi ignorat acest lucru, continuând lucrările, potrivit stirileprotv.ro.


 

„Am făcut sesizări la Primărie, la Prefectură, la Consiliul Local, la ISC, peste tot, suntem în fiecare zi acolo să vedem ce se mai întâmplă, dacă mai avansează lucrările, că am auzit că au fost oprite de ISC”, a spus o femeie, potrivit sursei citate.


Problemele au început când acest dezvoltator, care construiește duplexuri, a săpat într-un versant, iar semnele rele au apărut la începutul anului, când aproape zilnic apăreau „noi găuri căscate în curți și crăpături adânci în ziduri”.

„Totul este stabil acum”

Localnicii mărturisesc că evenimente neplăcute se întâmplau zilnic. Fisurile au dus chiar și la ruperea conductei de gaz și a conductei de canalizare.


Încă se lucrează pe șantier, dar un reprezentant al echipei de muncă a mărturisit că lucrările sunt doar „pentru stabilizarea terenului”.

„S-a făcut stabilizările. Eu am venit aici numai să fac stabilizările. Totul este stabil. Nu se mai mișcă absolut nimic. Începând de mâine vrem să începem la reparat curțile vecinilor. Terenul a alunecat din cauza canalizării, s-a demufat, drenurile care vin de la vecini”, a declarat Vasile Ujeniuc, responsabil stabilizare lucrare șantier.


Dezvoltatorul a fost somat de 5 ori până să oprească lucrările de excavare.

„Din punctul nostru de vedere lucrările prin multiple acte de control au fost oprite, repet, cu excepția lucrărilor de punere în siguranță”, a declarat Coman Gheorghe, inspector șef județean ISC Cluj, pentru stirileprotv.ro.


CITEȘTE ȘI:

161 de case fără autorizație într-o singură zonă din Cluj-Napoca. „Construcțiile ilegale nu au fost demolate”

 

VIDEO. PERICOL public! Lucrările la un bloc NOU din Cluj-Napoca au DISTRUS un drum întreg

 

abonare newsletter