Actualitate

Emil Boc: „Untold nu va fi în pericol, cel puțin pe baza datelor pe care le avem în acest moment”

Primarul Emil Boc susține că organizarea festivalului Untold nu este pusă în pericol de creșterea numărului de cazuri de COVID-19, potrivit analizelor din prezent.

 

 


Primarul Emil Boc a vorbit la un post local de radio despre festivalul Untold, dar și despre experiența de la festivalul Electric Castle, pe care o vede drept o „revine la o oarecare normalitate”.

 


Astfel, întrebat de moderatorul emisiunii cum a fost la Electric Castle, edilul clujean a răspuns: „Scurt, dar frumos și mă bucur că încet, viața noastră revine la o oarecare normalitate și ne bucurăm că putem oferi clujenilor și tuturor românilor șansa de a spera la normalitate, iar aceste festivaluri aduc o pată de culoare în viața noastră. Am fost o singură zi, dar m-am bucurat să văd bucurie pe fețele celor care au participat”.

„Untold nu va fi în pericol”

Primarul Emil Boc a mai spus că, din datele pe care le are în prezent, poate afirma că festivalul Untold nu va fi în pericol, arătând însă că este important ca românii să continue să se vaccineze.


„Nu am aceste date și nu va fi în pericol, cel puțin pe baza datelor și a prognozelor pe care le avem în acest moment. Vreau să fac următoarele precizări: nu luați piciorul de pe pedala vaccinării. Vaccinarea, de departe, reprezintă soluția la problemele legate de COVID-19. Din cele 21 de decese înregistrate cu tulpina Delta, 19 au fost la persoane nevaccinate. 80 la sută dintre cazurile confirmate în România în ultima săptămână sunt la persoane complet nevaccinate și 90% din decese sunt la persoane nevaccinate. Concluzia este că persoanele nevaccinate au risc de deces de 14 ori mai mic decât cele nevaccinate, un risc de spitalizare de 12 ori mai mic și un risc de infectare de 10 ori mai mic. Sunt date științifice, nu povești, bazate pe analize, pe datele din teren. Vaccinarea reprezintă calea directă și sigură și spre normalitate, dar și spre revenirea la normalitate”, a declarat Emil Boc.

Boc: „Valul patru va fi unul diminuat”

În ceea ce privește valul patru al pandemiei, primarul Clujului este de părere că acesta va fi unul diminuat în comparație cu cele precedente, în condițiile în care circa 5 milioane de românia s-au vaccinat anti-COVID și mulți încă au imunitate după trecerea prin boală.


„Valul patru, de care se tot vorbește, nu spun că nu va exista, dar datele de astăzi arată că va fi unul diminuat, iar dacă abordăm prudent, rațional și cu responsabilitte, va putea fi menținut fără problemele mari pe care le-am avut în trecut. În primul rând, s-au vaccinat foarte mulți români, peste 5 milioane. Clujul, ca municipiu, este pe primul loc în România, ca județ, este pe locul doi, după București. În urmă cu un an, în 18 august 2020, aveam 1.014 cazuri din peste 21.000 de teste, adică o rată de pozitivare de 4,8, 45 de decese și 479 de persoane internate la ATI. Astăzi, 18 august 2021, am avut 541 de cazuri, de două ori mai puține, din 35.000 de teste. Asta arată că vaccinarea asta de 5 milioane ne aduce rezultatele de care vorbim. Avem o rată de pozitivare de 1,5, de trei ori ai mică, decese de șapte ori mai puțin”, a conchis edilul.

CITEȘTE ȘI


Programul pe zile la UNTOLD 2021! Află când vor urca pe scenă artiștii tăi preferați

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter