Actualitate

Un consilier local din Cluj-Napoca a contestat amenda și reținerea permisului de conducere după ce nu a acordat prioritate unui pieton

Un consilier local PSD din Cluj contestă sancțiunile primite, după ce nu a acordat prioritate unui pieton și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

Anca Ciubăncan, fost președinte al PSD Cluj și actual consilier local, dă dovadă de mult tupeu și chiar nesimțire. Ea a contestat în instanță procesul verbal întocmit (într-o versiune anterioară a articolului a apărut în mod eronat „legea circulației pietonilor”) dar instanța i-a respins cererea, conform portalului clujust.ro.

Consiliera a primit o amendă de 1.160 de lei și i-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile, după ce nu a acordat prioritate unui pieton aflat pe zebră și nu a oprit la semnalele polițiștilor. Ea a mai primit și o a doua sancțiune de 580 de lei și încă 30 de zile de suspendare a permisului pentru că a refuzat să aștepte în mașină întocmirea procesului verbal de contravenție.


De parcă nu era suficient de grav ceea ce s-a întâmplat, consilierul local din Cluj-Napoca a depus o contestație în instanță, dar pe care Judecătoria Cluj-Napoca a respins-o, mai scrie sursa citată.

UPDATE 19 August 2021: Legal, politicianul avea dreptul să conteste, ca orice cetățean, procesele verbale întocmite de Poliție. Dar, politicienii sunt persoane cu o mare vizibilitate publică și, prin tot ceea ce fac, trebuie să fie un model pentru cetățenii care i-au învestit cu încrederea de a-i reprezenta. Ce exemplu le dă Anca Ciubăncan clujenilor, atât prin fapta constatată de Poliție (neacordarea de prioritate unui pieton aflat în traversare prin loc marcat), cât și prin contestarea procesului verbal?


CITEȘTE ȘTIREA PE www.clujust.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter