Actualitate

30.000 de credincioși la Mănăstirea Nicula trec neobservați. Organizatorul „Bucharest Pride”, amendat cu 7.000 lei

30.000 de oameni au participat la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula din Cluj, ca înainte de pandemie. Credincioșii au trecut „neobservați” de autorități, în timp ce organizatorul marșului din București a primit o amendă usturătoare pentru numărul mare de participanți la eveniment.

 

Organizatorul marşului Bucharest Pride a fost amendat sâmbătă cu 7.000 de lei pentru că la eveniment au participat peste 500 de oameni.


 

„Ca urmare a încălcării cadrului legal în vigoare, prin nerespectarea numărului maxim de 500 de participanţi, organizatorului marşului Bucharest Pride i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 7.000 de lei”, potrivit Jandarmeriei Capitalei.


Mii de persoane au participat sâmbătă seara la Marşul Bucharest Pride 2021, pe traseul Calea Victoriei - Piaţa Universităţii. Asociația Accept susține că numărul participanților a fost 10.000: „Am fost din nou 10.000 de oameni pe Calea Victoriei.”

În același timp, la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula au participat 30.000 de oameni, potrivit Digi24, ca înainte de pandemie. Nu au fost aplicate amenzi la acest eveniment, deși numărul de participanți este unul foarte mare și măsurile de siguranță lasă de dorit. 


„Nu au fost constatate evenimente deosebite sau încălcări ale prevederilor legale”, a declarat ofițerul de presă al IPJ Cluj pentru monitorulcj.ro

CITEȘTE ȘI:


Mii de oameni participă la Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter