Actualitate

Schimbări anormale ale vremii! Clujul e sub COD GALBEN de CANICULĂ joi

În ultima perioadă, mai multe schimbări ale vremii anormale au avut loc la Cluj, dar nu numai. Deși ieri a fost furtună, ANM avertizează cod galben de caniculă pentru ziua de joi.

 

 


Miercuri s-a năpustit o furtună peste Cluj, care a cauzat iarăși daune. Copacii s-au rupt și au căzut (o salcie chiar peste mai multe mașini), alături de stâlpi și cabluri de electricitate.

 


Totodată, străzile au fost inundate complet, sistemul de canalizare neputând face față.

Astăzi în schimb, joi, 29 iulie 2021, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică de cod galben de caniculă, ce are termen de valabilitate până pe 31 iulie, adică sâmbătă.


„Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, a transmis ANM.


Totodată, câteva averse de ploaie ar putea să nu lipsească nici joi, potrivit prognozei meteo.

CITEȘTE ȘI:


Imagini APOCALIPTICE din timpul furtunii, în cartierul Între Lacuri din Cluj-Napoca. VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter