Actualitate

Tabere de vară în Cluj. Unde poți duce copiii pentru experiențe de neuitat?

Taberele de vară din Cluj sunt un mediu sigur în care copiii se pot distra și pot învăța, acestea deschizându-și porțile și anul acesta.

 

 


Chiar dacă activitățile se vor desfășura în contextul actual, cu respectarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, taberele și-au pregătit programele menite să îi încânte pe cei mici până la finalul verii.

 


Taberele de zi de la LaserTag World & World Jump oferă un spațiu generos, potrivit copiilor de vârste diferite. În marea majoritate a timpului, activitățile copiilor se vor desfășura în aer liber, în curte. Tarifele variază în funcție de perioada alesă: tabăra de o zi costă 100 de lei, iar taberele de o săptămână ajung până la 400 de lei.

Taberele „Camps4U”  sunt potrivite pentru copii aventuroși și dornici să exploreze necunoscutul. Aceștia au de ales între patru programe de activități: Descoperă Aventura, Tabăra de echitație, Tabăra ABC-Stagiu și Samotraki kids (tabăra ce se va desfășura în Samotraki, Grecia). Prețul unei astfel de tabere este mai costisitoare, ajungând la prețul de 1.250 de lei.


MakerKid este primul spațiu de tip „makerspace” (ateliere de creație – n.red) din Transilvania dedicat exclusiv copiilor. Este un mediu de învățare inovator, care are la bază activități de tip STEAM, în cadrul cărora pot învăța diverse meșteșuguri. Aceștia au pregătit numeroase programe practice, ce se vor desfășura pe tot parcursul verii.

Tabere de vară în Cluj. Experienţe de neuitat pentru cei mici

Atelierele „Craft LAB” (laborator de confecții- n.red.), „Things that move” (lucruri care mișcă – n.red.), „Cardboard Adventures” (aventuri de carton – n.red.), „Make with nature” (îndeletniciri în natură- n.red.) și „Space Craft” (confecții în spațiu – n.red.) îi transformă pe copii, pentru câteva zile, în mici meșteri.  În cadrul atelierelor, copii au la îndemână numeroase materiale și instrumente, pot construi indoor & outdoor, individual sau în echipă. Tariful unui program MakerKid este de 450 de lei.


Taberele Sun Adventure le oferă copiilor iubitorii de sport și natură, șansa de a practica mountain-bike, escaladă, tir cu arcul, înot, trekking, adventure, drumeții montane și multe alte activități, atât în aer liber, cât și în interior. Activitățile outdoor pe care le propun taberele de vară sunt variate și organizate pe categorii de vârstă și nivel de experiență. Următoarele tabere de vară pentru copii se vor desfășura în perioada 18 iulie - 11 septembrie 2021. Prețul unei astfel de tabere poate ajunge la 2000 de lei, dar poate varia în funcție de locație și numărul de participanți.

Tabere de vară 2021. Plăcutul îmbinat cu utilul

Școala de vară IT propune 31 de module destinate elevilor între 7 și 17 ani. Având un sediu pe Dorobanților și unul în Mănăștur, copiii vor putea învăța bazele programării, într-un mod interactiv. Printre modulele propuse, se regăsesc Minecraft – Misiune pe Marte, ROBLOX Game Design, LEGO WeDo - Robotică pentru Copii, Android App, Programare, „hacker”, Junior Designer și RPG Game Creator. Tarifele sunt cuprinse între 630 - 990 de lei, pentru activitățile ce durează o săptămână.


Taberele de vară Smiely Sports Club au pregătit copiilor programe ce promovează un stil de viață activ și sănătos. Pe parcusul unei săptămâni, în funcție de vârstă, copiii pot participa la activități de lucru în echipă, prin care pot dobândi cunoștințe despre natură si mediul înconjurător. Programele propuse sunt: tabăra de zi la pădure, tabăra multisport, tabăra de aventură, tabăra cu cortul și tabăra de leadership. Costul unei tabere poate ajunge la 400 de lei.

Material realizat de Ana Maria CRĂCANĂ

abonare newsletter