Actualitate

FOTO. Podul din Văleni a fost finalizat. Investiția depășește suma de un milion de lei

Lucrările la podul din Văleni, județul Cluj, au fost complet finalizate, anunță reprezentanții Consiliului Județean. Investiția se ridică la 1.250.000 de lei.

 

 


A fost finalizată ultimă etapă a lucrărilor la construcția podului din localitatea Văleni, comuna Călățele, situat pe drumul județean 108C. A fost astfel realizată așternerea celor două straturi de asfalt pe suprafața podului, precum și pe calea de rulare, în amonte și în aval de noul pod.

 


De asemenea, au fost montate balustrade de siguranță pe toată lungimea trotuarului destinat pietonilor ce traversează podul, precum și parapeți metalici pe o lungime de peste 60 de metri, inclusiv în zona în care lucrările de modernizare au vizat regularizarea albiei, informează cei din forul județean Cluj. 

„E un pod modern și extrem de sigur, un etalon legat de felul în care ne propunem să reabilităm sau să reconstruim numeroase alte poduri amplasate pe drumurile județene”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Finanțarea, asigurată din bugetul Consiliului Județean

Valoarea investiției a fost de 1.250.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Cluj. 

„Necesitatea executării acestor lucrări a fost determinată de faptul că podul se afla într-o avansată stare de degradare, cauzată de fenomenele hidrometeorologice extreme înregistrate în vara anului trecut. În acest context, după demolarea podului deteriorat, s-a trecut la executarea unuia nou, conform celor mai recente standarde și normative în vigoare, lucrările vizând inclusiv regularizarea albiei aferente”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean Cluj.


În luna aprilie, vechiul pod din Văleni, aflat în stare de degradare a fost demolat, pentru a se începe construirea celui actual. Tot atunci, circulația rutieră în zonă a fost oprită. La finalul lunii trecute, circulația pe podul din Văleni a fost reluată, lucrările fiind atunci realizate în proporție de 95%..

CITEȘTE ȘI:


FOTO. Tarcea, despre lucrările din oraș: „Suntem prezenți în centru, dar și în cartiere”

abonare newsletter