Actualitate

Jandarm din Cluj, condamnat la închisoare cu amânare pentru că a BĂTUT un tânăr la Untold în 2019

Un jandarm din Cluj a fost condamnat la închisoare cu amânare pentru că a bătut un tânăr la Untold, ediția din anul 2019.

 

 


Pe 2 iulie 2021, un jandarm din Cluj a primit o condamnare de opt luni de închisoare cu amânare pentru purtare abuzivă, după ce a bătut un tânăr, potrivit sentinței pronunțate de Tribunalul Miliar Cluj-Napoca, scrie libertatea.ro

 


Jandarmul trebuie să îi plătească tânărului pe care l-a bătut la Untold în anul 2019 suma de 4.760 de lei pentru cheltuieli de judecată și 1.000 de lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. 

Totul a început de la un scandal

Motivarea publicată de Tribunalul Militar Cluj-Napoca arată că totul a început în dimineața zilei de 4 august 2019, când câțiva tineri beți făceau scandal aproape de cortul SMURD de la Untold


Tinerii voiau să afle ce s-a întâmplat cu o prietenă de-ale lor care a avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit sursei citate. 

Un echipaj de jandarmi s-a prezentat la fața locului. Atunci jandarmul în cauză a scos un tânăr din mulțime pentru a-l legitima: „Acesta a refuzat, continuând să aibă o atitudine recalcitrantă, înjurându-i și adresându-le amenințări, respectiv că va aranja să fie dați afară”, se arată în motivarea instanței. 


Situația s-a înrăutățit când jandarmul l-a luat pe tânăr în brațe, cu scopul de a-l mobiliza, dar nu a reușit, așa că i-a dat „câteva lovituri cu pumnul în zona abdomenului și a feței”. 

Doi jandarmi au încercat să-l oprească

Alți doi jandarmi din echipajul prezent la fața locului au încercat să-l oprească pe jandarmul care a devenit agresiv. 


„Întrucât I.M.-C. continua să-i aplice lovituri persoanei vătămate U.R., P.D.D., fără a-l lăsa de braț pe U.R., i-a solicitat inculpatului sg.maj. P.A.I. care se afla la câțiva pași în urma lor, să intervină, acesta interpunându-se între inculpatul I.M.-C.și persoana vătămată U.R. În acel moment, inculpatul I.M.-C. s-a liniștit, fiind dat la o parte de către inculpatul P.A.I., care a prins el de braț persoana vătămată, continuându-și astfel drumul spre autoturismul de serviciu cu persoana vătămată imobilizată de brațe în continuare”, se mai arată în motivare. 

La final, tânărul bătut a fost legitimat și amendat. 

CITEȘTE ȘI:

Jandarm clujean, acuzat că a BĂTUT un festivalier la UNTOLD: „Ce p... faceți aici?!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter