Actualitate

E OFICIAL! Oserul se deschide în această sâmbătă. Ce program va avea?

Oserul va fi redeschis sâmbătă, 3 iulie, a anunțat primarul Emil Boc. Târgul va fi organizat în fiecare săptămână.

 

 


„Ne bucurăm de faptul că după un efort de durată reușim să redeschidem și acest obiectiv. Sâmbătă redeschidem Târgul de vechituri din Cluj-Napoca după o lungă perioadă de așteptare, cu avizul DSP”, a anunțat, joi, primarul Emil Boc.

 


Târgul va fi deschis în fiecare sâmbătă, între orele 07:00 și 18:00. Pentru a respecta măsurile de siguranță au fost amenajate fluxuri separate de intrare/ieșire, s-au montat dispensere cu dezinfectant, coșuri speciale pentru măștile de protecție uzate și marcaje informative privind păstrarea distanțării sociale, informează edilul.

Oserul are o suprafață de 4 ha, cuprinzând 15 hale acoperite, dintre care una pentru alimentație publică, precum și o parcare cu o capacitate de 300 locuri.


În ciuda faptului că treptat, restaurantele, teatrele și sălile de cinema din oraș și-au deschis porțile, piața de vechituri a clujenilor a continuat să rămână închisă mai bine de șase luni, pe fondul pandemiei de coronavirus. Autoritățile locale au precizat în nenumărate rânduri că târgul nu a fost deschis deoarece decizia este una luată de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

Oserul, închis din martie 2020

Închiderea pieței de vechituri a fost una dintre primele măsuri luate de Primăria Cluj-Napoca în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, în aplicarea Hotărârii nr. 6 din 09.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus emisă de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și a solicitării RADP Cluj-Napoca, Primăria a dispus suspendarea Pieței de Vechituri (Oserul), inițial pentru o perioadă scurtă, între 9 și 31 martie 2020.


Măsura a fost apoi prelungită, odată cu intrarea în vigoare a stării de urgență și nu s-a mai renunțat la ea nici pe perioada stării de alertă, până la acest moment. Primăria informa în martie că abonații vor beneficia de o prelungire a abonamentului cu perioada de timp pentru care piața de vechituri nu va funcționa.

În primele două luni ale acestui an, târgul de pe strada Bobâlnei nr. 65 a fost frecventat de aproximativ 3.800 persoane (comercianți, vizitatori, personal deservent), se arată într-un comunicat de presă remis de municipalitatea clujeană.


CITEȘTE ȘI:

1 iulie vine cu măsuri de RELAXARE! Ce vor avea voie românii să facă începând de astăzi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter