Actualitate

Clujenii se bucură de trenuri noi! Transferoviar vine cu garnituri moderne şi rute noi

Transferoviar, o companie privată, a anunţa că a încheiat contracte pentru aducerea mai multor trenuri diesel din Germania.

Noile garnituri vor fi puse în funcţiune în următoarele 2-3 luni şi compania TFC va intra cu aceste trenuri și pe noi rute având ca punct de pornire Clujul: către Alba Iulia, către Târgu Mureș și către Baia Mare. O parte dintre trenuri sunt din 2004 și un lot mai mic din 2001.

Primele șase automotoare second-hand cumpărate din Germania de compania Transferoviar au ajuns în țară și, după ce vor fi făcute o serie de revizii și igienizări la Cluj, vor intra în circulație peste 2-3 luni pe câteva rute din zona Capitalei și din Transilvania.


Vor circula pe rute precum București - Aeroport H Coandă, București - Buzău și Cluj - Oradea, dar vor intra și pe câteva rute noi pe care TFC nu avea trenuri:

Cluj - Alba Iulia (121 km)


Cluj - Târgu Mureș (127 km)

Cluj - Baia Mare (193 km


Transferoviar a cumpărat în total 12 trenuri Bombardier Talent BR 643 fabricate în 2001 și 2004, trenuri care au circulat până acum în zona orașului Dusseldorf. Aceste trenuri au o viteză maximă de 100 km/h. Opt dintre trenuri sunt produse în 2004 și restul de patru, în 2001.

Dacă totul merge bine, aceste automotoare vor circula din septembrie sau octombrie și celelalte șase trenuri vor ajunge și ele în țară în săptămânile următoare.


Aceste trenuri vor deveni cele mai noi din flota Transferoviar care cuprinde automotoare fabricate în anii '60 și '70.

Ultimele Stiri
abonare newsletter