Actualitate

Clujul, sub cod galben de ploi TORENŢIALE, grindină şi VIJELII

Judeţul Cluj rămâne sub cod galben de vreme rea până joi la ora 12.00. Sunt aşteptate furtuni cu vijelii şi grindină, conform avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

 

 


Majoritatea judeţelor din ţară se află sub atenţionare de cod galben de vreme instabilă, codul galben fiind emis de ANM și pentru județul Cluj.

 


„În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp”, se arată în atenționarea emisă de ANM.

De asemenea, ANM mai transmite că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii, în zonele vizate.


La Cluj, joi, maxima temperaturii va fi de 28 de grade Celsius și va ploua, șansele de precipitații fiind de peste 60%. Cerul va fi predominant înnorat pe tot parcursul zilei.

Noaptea, minima va scădea până la 14 grade, însă șansele de ploaie dispar pe parcursul nopții, cerul fiind predominant senin.


CITEȘTE ȘI:

De la inundații, la caniculă. ANM: „Cu siguranță vom vorbi despre secetă în a doua parte a verii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter