Actualitate

FOTO. Skatepark-ul Rozelor, aproape finalizat. Boc: „Este unul dintre cele mai moderne parcuri de profil din țară”

Skatepark-ul Rozelor se apropie de finalizare, a anunțat Emil Boc. Competiții sportive internaționale ar putea fi găzduite de acesta.

 

 


„Skatepark Rozelor este unul dintre cele mai moderne parcuri de acest profil din țară. Lucrările actuale vizează extinderea zonei de agrement astfel încât facilitățile oferite celor ce practică sporturi urbane precum skateboarding-ul sau biking-ul să se plieze mult mai bine pe nevoile lor.

 


Skatepark-ul extins va fi capabil să găzduiască evenimente și competiții sportive de talie internațională și oferă clujenilor pasionați de aceste sporturi un loc ideal pentru petrecerea timpului liber”, spune edilul Emil Boc. 

Prin proiectul de extindere a skatepark-ului se mai propune și reabilitarea ariei existente a parcului, iar odată cu finalizarea lucrărilor, acesta va beneficia de zone de ședere, sistem de iluminat inteligent, sistem de irigare sau grupuri sociale automate.


Licitația, câștigată de o firmă clujeană

Proiectul de extindere pentru Skatepark Rozelor a fost votat în cadrul procesului de bugetare participativă 2018, iar în luna aprilie a anului trecut, la cea de-a doua licitație pentru realizarea lucrărilor de modernizare și extindere a skatepark-ului din Parkul Rozelor, două firme din Cluj au depus oferte. Contractul a fost atribuit firmei Sport Play Systems. 

Portofoliul firmei Sport Play Systems SRL cuprinde mai multe lucrări la bazine de înot realizate în țări precum Coreea de Sud, Italia și Polonia, se arată pe site-ul societății. De asemenea, firma produce echipamente de joacă și de fitness, rampe de skate și mobilier urban. Licitația a fost atribuită firmei pentru suma de 2.654.080 lei, pentru proiectare și execuția lucrarilor. Suma va fi suportată din bugetul local al orașului. 


Ultimele amenajări în Parcul Rozelor, în urmă cu peste 10 ani 

Parcul Rozelor a fost reamenajat acum 10 ani, când au fost investiți 670.000 lei în mobilier urban, sistem de iluminat public, panouri de baschet, bănci, o pistă de 500 de metri pentru biciclete și una de 2.000 de mp pentru role. De atunci, însă, acest parc a fost dat uitării. 

Chiar dacă skatepark-ul din Rozelor era unul bine amenajat, spațiul nu era suficient pentru a da libertate tuturor să practice în voie sportul preferat, parcul devenind aglomerat. În plus, cei care doreau să își petreacă timpul liber în parc, trebuiau să fie mereu atenți la copiii din jur, pentru a nu provoca un accident.  


Astfel, odată cu extinderea acestuia, skatepark-ul Rozelor va avea o suprafață de 3.100 metri pătrați, din care 1.050 mp este suprafața skatepark-ului existent, iar 1.007 mp este suprafața care se va adăuga odată cu extinderea skatepark-ului, 730 mp este suprafața spațiilor verzi amenajate și 296 mp, cea a aleilor. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter