Actualitate

Harta virtuală a urbanismului din Cluj-Napoca. Poți urmări LIVE ce construcții se autorizează

Primarul Emil Boc a anunțat lansarea unei hărți live în care sunt afișate certificatele de urbanism și autorizațiile de construire emise de primărie.

 

 


Este vorba despre „butonul GIS” (sistem informațional geografic) afișat pe site-ul primăriei, la secțiunea „Locuire”, platformă ce conține planurile urbanistice zonale și planurile urbanistice de detaliu emise din 2014 încoace, dar și toate autorizațiile de construite emise și toate certificatele de urbanism emise după 1 mai 2021. Datele din GIS sunt cele prevăzute în planul urbanistic general.

 


„Toate PUZ-urile, PUD-urile, care sunt în valabilitate din 2014, se pot vedea în sistemul GIS, toate autorizaţiile de construire începând din mai anul acesta, toate certificatele de urbanism din anul acesta. Începând din ianuarie 2022, vrem ca cetăţeanul să poată obţine certificatul de urbanism de informare, în sistem GIS. Pentru asta, avem nevoie să introducem toate regulamentele în sistem GIS, din PDF în Word, e o muncă titanică de 6 luni de zile, dar pe care o vom avea finalizată astfel încât, cetăţeanul singur, fără să mai facă nicio cerere la primărie, să îşi poată emite el, propriul lui certificat de urbanism de informare, pentru a şti exact ce se poate construi”, a declarat primarul Emil Boc, în ședința consiliului local de miercuri, 16 iunie.

CITEȘTE ȘI


Boc vrea o comisie care „să ia la puricat” proiectele de urbanism din Centru

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter