Actualitate

Palatele rromilor din Huedin, pe lista obiectivelor turistice din Cluj. Primar: „Mi se pare deplasat. Eu cred că este o glumă”

Palatele rromilor ar putea deveni obiective turistice din județul Cluj, având în vedere că străini rămân mereu impresionați de aceste construcții. Primarul din Huedin vede această propunere ca fiind o mare glumă.

 

 


Palatele rromilor din Huedin ar putea deveni obiective turistice în județul Cluj, fiind puse pe aceeași listă cu Salina Turda și Castelul Banffy, potrivit observatornews.ro.

 


Activistul clujean, Adrian Dohotaru a venit cu această idee și le propune rromilor să își deschidă ușile pentru turiști, având în vedere că mulți străini rămân impresionați de aceste palate.

Rromii ar primi turiști oricând și fără bani

Deja, unii rromi și-au deschis ușile pentru oamenii care doresc să vină să viziteze palatele colorate, cu zeci de turnuri și cu un interior mai extravagant. Propietarii palatelor au zis că nu vor lua bani la intrare, cum fac muzeele, și oricine dorește să vină, este bine primit.


„Fără bani. Oricând poate să vină. Am luat un model după interneturi şi modelul ăsta l-am văzut afară. Ne place mult designul, ne place Versaci”, a spus Manex, propietarul unui palat din Huedin, potrivit sursei citate.

Huedinul este cunoscut pentru aceste palate impresionante, fiind în total un număr de 80 de astfel de palate în orașul Huedin. Activistul clujean, Adrian Dohotaru a venit cu ideea ca aceste palate să devină obiective turistice, pentru că străinii sunt din ce în ce mai iteresați de aceste construcții impresionante de lângă Cluj.


„Vin turiştii spre Cluj, văd acele palate şi spun: hai să oprim maşina şi să facem fotografii, e clar că ei nu se raportează cu ruşine la astfel de spaţii, ci sunt ceva ce n-au văzut în Vest. Pot deveni un soi de branduri ale oraşului, mai ales dacă reuşim să le restilizăm transformându-le în spaţii muzeale, în spaţii de expoziţie”, a spus Adrian Dohotaru, pentru observatornews.ro.

Primarul orașului nu este de acord cu această propunere

Cu toate acestea, se pare că primarul orașului Huedin nu este de acord cu această propunere, ba chiar vede propunerea activistului ca pe o glumă.


„Să ne dea nouă idee de branduri, pentru judeţul Cluj. Mi se pare deplasat, eu cred că este o glumă”, a spus primarul Huedinului, Mircea Moroșan.

Propunerea trebuie aprobată de autorităţile locale dar proprietarii trebuie să fie de acord să-şi deschidă porţile turiştilor.

CITEȘTE ȘI:

„Palatele țigănești”, un nou „brand” al Clujului: „Străinii ar prefera Casa Matei sau palatele?” GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter