Actualitate

Raed Arafat, despre posibilitatea unui nou val de pandemie: „Poate apărea oricând”

Raed Arafat le spune românilor să nu se relaxeze pentru că oricând poate apărea un nou val al pandemiei. Șeful DSU spune că vaccinarea și respectarea regulilor ne poate ține departe de un nou val.

 

 


Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) spune că un nou val de pandemie poate apărea oricând, prin diferite metode sau situații.

 


„Fără să intrăm în speculaţii, posibilitatea de a apărea un nou val există oricând, prin noi variante, prin diferite metode sau situaţii. Se adaptează totul la situaţia epidemiologică, dacă începe să se agraveze, dacă începe să apară ceva. La acest moment, nu avem astfel de semnale. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim şi cea mai importantă pregătire rămâne vaccinarea şi respectarea regulilor”, a declarat Arafat, după şedinţa de Guvern de miercuri, potrivit stirileprotv.ro

Șeful DSU recomandă oamenilor să nu meargă în locuri expuse, în care nu se știe cu exactitate situația epidemiologică.


„Acum nu avem probleme la ATI, în multe locuri s-au dat înapoi pentru situaţiile obişnuite, adică nu pentru COVID. Dar există planurile şi posibilitatea să revenim la nevoie, ne pregătim pentru readaptarea sistemului. Totuşi, avem peste 4 milioane de oameni vaccinaţi care au efectul lor pentru încetinerea răspândirii virusului. Chiar dacă nu am auns la cifra pe care o vrem, cei peste 4 milioane au efectul lor”, a mai adăugat șeful  DSU.

CITEȘTE Și:


VIDEO. Emanuel Ungureanu și-a vaccinat fiica de 12 ani la centrul drive-thru din Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter