Actualitate

FOTO. Drumul spre Cheile Turzii a fost asfaltat

Lucrările de asfaltare a drumului județean Platou – Cheile Turzii au fost finalizate, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

 

 


Lucrările de asfaltare pe drumul județean 103I (DJ 103G) Platou – Cheile Turzii au fost executate în vederea îmbunătățirii calității drumului și a condițiilor de circulație, precizează cei din cadrul forului județean.

 


E o veste bună pe care o dăm clujenilor și, în general, zecilor de mii de persoane care, an de an, aleg să viziteze unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice ale județului, Rezervația naturală Cheile Turzii”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, refacerea terasamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, înlocuirea podețelor, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului.


Alte lucrări prevăzute

Totodată, în urma finalizării asfaltării, de pe acest sector de drum au fost extrase carote, de către un laborator specializat, pentru verificarea calității stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi a consistenței acestuia, informează reprezentanții Consiliului Județean.

Drumul urmează să mai beneficieze și de lucrări precum realizarea șanțurilor și acostamentelor în zonele unde situația o impune, precum și racordarea drumului județean la drumurile laterale și la parcarea de pe platoul Cheilor Turzii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter