Actualitate

Lucrările pentru podul peste Arieș înaintează! Constructorii, „încrezători” că vor finaliza proiectul până pe 22 decembrie

Podul peste Arieș prinde contur. Garda Forestieră Cluj a scos temporar laterala podului din fondul forestier. Ocolul Silvic Turda s-a mobilizat destul de rapid și a tăiat deja copacii, iar muncitorii au început munca, a anunțat deputatul Viorel Băltărețu.

 

 


Deputatul USR PLUS a explicat că după finalizarea podului de peste Arieș se vor face mici lucrări care nu vor împiedica reluarea traficului. Termenul de finalizare a proiectului este de 22 decembrie.

 


De asemenea, Viorel Băltărețu a mai propus să se reabiliteze în paralele și cele două porțiuni de drum: pod către autostradă și pod către Turda. El a mai specificat că avizarea proiectului a durat exagerat de mullt, însă a subliniat că asta s-a întâmplat din cauza carențelor din legislație.


„Veștile bune de la Turda sunt că, săptămâna trecută, Garda Forestieră Cluj a emis decizia de a scoate temporar din fondul forestier porțiunile de teren aflate în laterala podului.

Ocolul Silvic Turda s-a mobilizat rapid, s-au tăiat deja copacii de pe cele două fâșii de teren și s-a predat terenul către constructor.


Din acest moment, nu mai e nevoie de niciun aviz major din partea autorităților. Reprezentanții constructorului sunt încrezători că termenul de finalizare a podului - 22 decembrie - va fi respectat. După acest termen, vor mai fi realizate mici lucrări (hidroizolație), ce nu împiedică reluarea traficului.

Propunerea mea e ca autoritățile să reabiliteze, în paralel, și cele două porțiuni de drum din apropierea podului:


-pod către autostradă: voi face o solicitare oficială către Ministerul Transporturilor pentru ca această bucată de drum să fie reabilitată - la modul ideal, nu doar minimal cu covor asfaltic, ci printr-o lucrare de calitate;
-pod către Turda: această porțiune aparține municipalității. Propun reabilitarea ei și voi face demersurile necesare pe lângă dl Primar Matei pentru a o include în lucrările de asfaltare ce se desfășoară în Turda în această perioadă.

Într-adevăr, etapa de avizare a durat inacceptabil de mult în acest proiect. Este, totuși, important să știm că există, în fiecare instituție a statului, funcționari publici de bună credință, ce muncesc în interesul cetățenilor.

Cred că derularea greoaie a acestui tip de proiecte se datorează, în principal, carențelor din legislație.

E datoria noastră, a parlamentarilor, să venim cu propuneri legislative care să asigure fluidizarea proceselor de avizare / autorizare în proiectele publice.

Din implicarea în acest proiect am învățat și că aducerea tuturor părților implicate la masa discuțiilor accelerează ritmul de desfășurare a acestor proiecte.

În continuare:
voi participa, o dată la două săptămâni, la întâlnirile cu DRDP pentru a monitoriza statusul lucrărilor. Vă țin la curent cu desfășurarea acestora”, a scris Viorel Băltărețu, deputat USR PLUS.

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la podul din Turda, ÎNTÂRZIATE cu peste două săptămâni. Cât va mai continua traficul infernal. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter