Actualitate

FOTO. Casă rustică din Cluj, cu acoperiș de stuf și grinzi de lemn, scoasă la vânzare cu 365.000 de euro!

O casă din Cluj amenajată în stil tradițional a fost scoasă la vânzare cu 365.000 de euro.

 

 


O casă din comuna Sălicea, amenajată în stil tradițional transilvan, cu grinzi de lemn și acoperiș din stuf, a fost scoasă la vânzare pe site-ul Sotheby's Realty, pentru suma de 365.000 de euro. 

 


Clădirea este compusă din șase camere, având suprafața de 180 de metri pătrați, și o curte de circa 1.500 mp. Propritarii descriu locuința ca fiind un cămin perfect pentru „orășenii în căutare de aer curat”.

„Situată în comuna Sălicea, la doar 15 minute distanță de orașul Cluj-Napoca, această proprietate aduce un tribut vieţii transilvănene din vremurile de odinioară. Acoperișul din stuf, grinzile de lemn cu o vechime de peste o sută de ani, dar mai ales tihna cu care a fost construit întreg ansamblu fac din această casă tradițională un cămin perfect pentru orășenii în căutare de aer curat și relaxare. Proprietatea dispune de șase camere, distribuite pe suprafață de 180 mp și de o curte generoasă de 1.470 mp, numai bună pentru reuniuni de familie”, se arată în anunțul de pe site.


Mii de români s-au mutat de la oraș la țară, în pandemie

Mii de români au dat în ultimul an viața de la oraș pe liniștea de la țară. Dacă inițial cei interesați se orientau spre locuințe aflate la periferia orașelor, creșterea prețurilor, dar și posibilitatea de a lucra de acasă, i-au convins să meargă și mai departe.

Specialiștii le recomandă însă celor care vor să facă o schimbare atât de mare, să treacă întâi printr-o perioadă de probă. În ultimul an, orașul a pierdut 20.000 de persoane în favoarea vieții la sat. Viața poate părea idilică, cu mai puțin praf și stres, însă trebuie analizată.


„Foarte important să facă niște exerciții de deplasare de la viitoare casă în zonele din oraș unde ai drumuri frecvente și să analizezi bine comunitatea în care vrei să te așezi din nou, ce servicii, ce oameni sunt”, a spus Răzvan Cuc, specialist imobiliar, pentru Știrile ProTV.

Ultimele Stiri
abonare newsletter