Actualitate

Dosar penal pentru PROFANARE DE MORMINTE în cazul cimitirului distrus din Cluj. Făptașii riscă ÎNCHISOAREA

IPJ Cluj a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte, după ce 30 de morminte dintr-un cimitir din Cluj-Napoca au fost vandalizate.

 

 


Aproximativ 30 de morminte au fost distruse și vandalizate în Cimitirul Cordoș din Dâmbul Rotund. Pozele au fost postate în grupul de Facebook Dâmbul Rotund Cartier Cluj-Napoca, iar postarea a strâns zeci de reacții din partea clujenilor, majoritatea spunând că în cimitirul respectiv ar fi trebuit să stea cineva de pază.

 


Inspectoratul Județean de Poliție a fost sesizat și a deschis un dosar penal pentru profanarea de morminte. În acest moment se fac cercetări pentru identificarea făptașilor. 

Potrivit articolului 388 din Codul Penal, profanarea de morminte se pedespește cu închisoare de la 2 luni la 3 ani. „Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.


„La data de 27 mai, în jurul orei 08.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi distrus mai multe monumente funerare dintr-un cimitir din Cluj-Napoca.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un număr de 30 de monumente funerare au fost distruse.


În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și tragerea acestora la răspundere penală”, a transmis pentru monitorulcj.ro IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:


FOTO. Cimitirul Cordoș din Dâmbul Rotund, VANDALIZAT. Clujeancă: „Cimitirul trebuie păzit. E inadmisibil ce s-a întâmplat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter