Actualitate

Un festival-test cu 10.000 de persoane va avea loc în Anglia! Organizatorii festivalurilor din România cer explicații autorităților

Un nou festival-test va avea loc în Europa, de data aceasta în Anglia. Organizatorii festivalurilor românești pun întrebări autorităților.

 

 


Cel mai mare eveniment rock din UK, Download Festival, va avea loc în perioada 18-21 iunie 2021, conform organizatorilor acestuia. Ediția aceasta va fi una de festival pilot (cu camping inclus) la care vor participa 10.000 de persoane, nu 80.000, cum se obișnuia edițiile trecute.

Evenimentul face parte din cea de-a doua fază a Programului de cercetare guvernamental a evenimentelor.


 

Fără restricții

Asemenea evenimentului-test ce a avut loc la Barcelona, organizatorii au transmis faptul că accesul se va face pe baza unui rezultat negativ la un test Covid și toți participanții vor fi testați și după eveniment. În zona festivalului însă nu vor fi restricții de distanțare socială și nici purtatul măștii nu va fi necesar.


Cercetătorii din Public Health England vor supraveghea studiul realizat cu ocazia acestui eveniment. Vor fi luate în calcul date despre riscul de transmitere în cazul suspendării distanțării sociale și a nepurtării măștii pe față pe parcursul mai multor zile consecutive.

Organizatorii festivalurilor românești cer explicații

Organizatorii de concerte, evenimente culturale și festivaluri sunt indignați fiindcă nu au fost incluși în schema de ajutor de stat pentru sectorul HoReCa, în ciuda faptului că aceștia au cerut sprijinul autorităților de nenumărate ori, dar și pentru ambiguitatea restricțiilor ce îi privește pe aceștia.


„Cum a ajuns sectorul cultural din România să fie tratat cu atâta dezinteres și lipsă de empatie? Cum au ajuns evenimente din România, care înainte de pandemie contribuiau la dezvoltarea locală, erau atracții turistice și proiecte strategice în orașele lor, să fie ignorate și sacrificate fără nici măcar o explicație? Cum s-a ajuns aici?” au transmis, în urmă cu câteva zile, reprezentanții asociației AROC.

De asemenea, văzând că în Europa (Barcelona, acum și Marea Britanie) se organizează evenimente-test, cer și mai multe explicații autorităților.


„Organizatorii de la Download Festival organizează DOWNLOAD PILOT, un eveniment test cu 10.000 de participanți! Noi ne întrebăm: ce evenimente test au făcut autoritățile din România?” au postat pe Facebook organizatorii festivalului Maximum Rock România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter