Actualitate

FOTO. Mașina Google Street View se plimbă și fotografiază străzile Clujului. Se actualizează Google Maps

Mașina Google s-a întors pe străzile din Cluj-Napoca, pentru a fotografia străzile și clădirile. Se lucrează la o actualizare a pozelor din aplicația Google Maps.

 

 


Mașina Google Street View se plimbă pe străzile Clujului pentru a actualiza imaginile cu străzile, clădirile și alte monumente din oraș. Toate aceste imagini se pot vizualiza pe aplicația Google Maps.

 


Preluarea de imagini 360 de grade Street View în România a început pe data de 26 martie, iar maşinile Google au acoperit zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Călăraşi, Ploieşti, Oneşti sau Paşcani, până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmaţiei și Arad.

Cu ajutorul Street View, oamenii pot vizualiza imagini din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) şi chiar spaţiu. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.


Potrivit sursei citate, Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanţă care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în acel an, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.


CITEȘTE ȘI:

FOTO. Medicul care coordonează centrul drive-thru din Cluj, un adevărat EROU: „În bătălia noastră, oamenii ca ea sunt decisivi”

.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter